Početna Sport Besplatni treninzi na Đačkom igralištu svakog radnog dana

Besplatni treninzi na Đačkom igralištu svakog radnog dana

0

Besplatni treninzi na Đačkom igralištu, koje svake godine organizuju treneri i administratori “Fejsbuk” stranice “Free treninzi Đačko Novi Sad”, počinju danas, 3. aprila.

Treninzi će početi u 18 časova, a održavaće se od ponedeljka do petka na Đačkom igralištu, dok će subotom Novosađani imati priliku da zajedno s trenerima trče na Keju ili Fruškoj gori.

Trener Stevan Dražić rekao je za “Dnevnik” da sa njima mogu trenirati sve punoletne osobe koje nemaju zdravstvene probleme te da jedan trening traje sat vremena.

“Prvih deset minuta je predviđeno za zagrevanje, koje se sastoji od laganog trčanja i vežbi oblikovanja, a glavni deo treninga traje četrdesetak minuta i sadrži vežbe crossfita, funkcionalnog, HIIT, metaboličkog, fitnes i sličnih treninga”, objasnio je za “Dnevnik” Dražić, navodeći da je istezanje predviđeno za sam kraj treninga.

Među vežbačima je najviše mladih, i to većinom studenata, a kroz sam proces vežbanja tokom prethodne dve godine prošlo ih je oko 2.000.

Treneri ove godine u saradnji sa Savezom studenata Medicinskog fakulteta organizuju i besplatan monitoring medicinskih i psihofizičkih parametara vežbača, koji će im biti motivacija da nastave sportske aktivnosti.

Nakon prvog ciklusa počinje i drugi od šest nedelja po istom principu, a taj projekat će se sprovoditi od 10. aprila do polovine septembra. Svi zainteresovani mogu se javiti preko fejsbuk stranice kako bi treneri mogli da osmisle strukturu treninga prema broju prijavljenih.

Autor: Dnevnik