Početna Sport Crvena zvezda savladala Vošu u gostima

Crvena zvezda savladala Vošu u gostima

0

U derbi susretu 25. kola Superlige sinoć je na Karađorđu Crvena zvezda pobedila Vojvodinu rezultatom 3:2. Pred oko 8.000 gledalaca, strelci za domaći tim bili su Meleg u 5. i Puškarić u 8. minutu, a za goste Plavšić u 50, Boaći u 61. minutu i Puškarić (autogol) u 70. minutu.

Vojvodina je počela u prepoznatljivom stilu, ofanzivno, sa jakim presingom i to je urodilo plodom sa dva brza gola nakon sjajnih akcija. Gostima je trebalo vremena da se osveste od početnog šoka, pa su prvi udarac na gol uputili tek u 17. minutu.

Od tog trenutka, držali su loptu u nogama, stvorili nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspeli da zatresu mrežu. S druge strane, Novosađani su se orijentisali na kontranapade, izuzetno opasne i uigrane, ali su propustili priliku da nokautiraju goste do poluvremena.

Na samom početku drugog dela Vojvodina je primila gol posle neoprezne intervencije odbrane, što je dalo dodatni motiv gostima koji uspevaju da bez veće muke preokrenu tok meča. Imala je i Vojvodina svoje prilike, ali nije uspela da bar još jednom zatrese mrežu, a najbolju je propustio Trujić u 82. minutu kada je bio potpuno sam pred Manojlovićem.

Ovo je prvi poraz Vojvodine na svom terenu još od avgusta.

Ostali rezultati: Partizan – Metalac 3:0, Bačka – Mladost 1:0, Spartak – Napredak 1:1, Novi Pazar – Voždovac 0:1, Čukarički – Rad 1:1, Radnik – Radnički 1:2 i Javor – Borac 2:0.

Tabela: Crvena zvezda 64, Partizan 58, Vojvodina 54, Radnički 39, Mladost 38, Napredak 37, itd.

U narednom kolu Vojvodina u ponedeljak 13. marta gostuje Metalcu.

Autor: 021.rs