Početna Sport Čumić dao gol, pa promašio penal za pobedu Voše; Protest navijača zbog...

Čumić dao gol, pa promašio penal za pobedu Voše; Protest navijača zbog termina meča

0

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom Radnika rezultatom 1:1, u 23. kolu Super lige Srbije.

Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Nikola Čumić u 19. minutu, a isti igrač je u 90. promašio i penal pri rezultatu 1:1.

Već u trećem minutu gosti su poveli, Mamadu Traore je izgubio loptu, koju mu je ukrao Makarić i na drugoj stativi proigrao Danoskog za 0:1.

Voša je posle primljenog gola želela što pre da se vrati u meč i krenula u ofanzivu, a prvu šansu imala je u 11. minutu. Prvo je sa nekih 12 metara gađao Čumić, čiji je udarac izblokiran, na odbijenu je potom naleteo Zukić koji je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

U sledećoj prilici, u 19. minutu, Vojvodina je izjednačila osmim golom u sezoni Nikole Čumića. Zukić je izveo korner, Oreščanin je na kratko izbio loptu do Malbašića, koji je glavom gađao na drugu stativu, a tamo je na pravom mestu sačekao Čumić – 1:1.

U 28. minutu Simić je bio blizu da preokrene rezultat, Baraj je centrirao sa desnog boka, a Vošin ofanzivac nije najbolje zahvatio loptu koja je prošla metar pored stative.

Do odlaska na odmor nije bilo većih prilika, a onda je na pauzi Milan Rastavac odlučio da napravi prvu izmenu, uveo je Uroša Nikolića umesto Veljka Simića.

Upravo je Nikolić u 53. minutu izveo odličan prekid, pogodio je Traorea na drugoj stativi, štoper Voše je gađao glavom, ali je njegov udarac odbranio golman Ranđelović.

U 61. minutu Voša je izvela lepu akciju, Čumić je petom proigrao Đorđevića, ovaj centrirao do Baraja, ali je njegov udarac u završio pored gola.

Radnik je prvu šansu u drugom delu imao u 70. minutu, posle kornera glavom je gađao Abubakar, ali je na mestu bio Carević.

Milan Rastavac je pokušao novim izmenama da promeni ritam utakmice, uveo je Milosavljevića i Ljubisavljevića, potom i u poslednjih 15 minuta Miloševića i Vukčevića, te na taj način najavio poslednju ofanzivu.

U 88. minutu Vojvodina je imala stopostotnu šansu, Milošević je čekao loptu na drugoj stativi, ali je u poslednjem trenutku siguran pogodak sprečio Stojanović.

Samo minut kasnije, Bondarenko je oborio Miloševića, a sudija Milanović pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Čumić, ali je njegov udarac po sredini gola nogama odbranio golman Ranđelović.

Navijači Vojvodine protestovali su zbog termina utakmica i razvili su transparente s natpisima “Fudbal se igra vikendom” i “Vojvodini su cilj pune tribine, nećemo da igramo ovakve termine”.

Izvor: 021.rs
Foto: Beta/Dragan Gojić