Početna Sport Davor Štefanek sportista 2016. godine po Dnevnikovom izboru

Davor Štefanek sportista 2016. godine po Dnevnikovom izboru

0

dnevnikov sportista godine12

Dnevnikov izbor najboljih sportista Vojvodine održan je jubilarni 60. put u hotelu “Novi Sad”. Kako je tom prilikom rečeno Olimpijske i Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru određivale su sportska težišta u svetu na kraju 2016. godine, pa je utoliko i izbor najuspešnijih takmičara po disciplinama bio usmeren prvenstveno ka olimpijskim borilištima, ali nisu zanemarena ni prestižna takmičenja na različitim meridijanima sveta, kao ni rezultati u domaćim prvenstvima.

“Kao Novosađanin moram istaći da sam zaista ponosan na sve ono što Dnevnik predstavlja. Čestitam svim zaposlenima predstojeći veliki jubilej, 75. godina od prvog broja jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku, na ćiriličnom pismu u Vojvodini ali i šezdesetogodišnjicu izbora najboljeg sportiste Vojvodine. Sa nama su predstavnici sportske elite ovog regiona, tako da je Dnevnik očigledno prepoznat kao prava adresa koja određuje kakvi smo bili na sportskom planu u protekloj godini. Čestitam laureatima i dobitnicima ove prestižne nagrade, a nadam se da će sledeće godine izbor biti još teži i da će naši sportisti osvojiti još više odličja u svim disciplinama”, naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

dnevnikov sportista godine11

Prema rečima Dušana Vlaovića generalnog direktora “Dnevnik Vojvodina pres” žiri sastavljen od sportskih novinara i urednika tog lista imao je izuzetno težak zadatak jer je čak osam nosilaca olimpijskih medalja učestvovalo u izboru, a to se, kako je istakao, nije dogodilo još od Olimpijade u Moskvi 1980. godine.

Prema Dnevnikovom izboru u 22 sportske discipline nagrađeni su najbolji, a pehare za tri prva mesta na Dnevnikovoj listi osvojili su Ivana Španović kao trećeplasirana, drugo mesto pripalo je kajakašima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću, a za sportistu godine proglašen je olimpijski šampion iz Ria, rvač subotičkog “Spartaka” Davor Štefanek.

“Kada sam proglašen za najboljeg sportistu prema Dnevnikovom izboru 2014. godine obećao sam da ću iz Ria doneti zlato što se i ostvarilo, i čast mi je što sam se našao u društvu najboljih sportista kojih u Vojvodini ima mnogo”, zaključio je Štefanek.

Autor: NsHronika