Početna Sport Dečja igra za odrasle: Novosađanin učesnik RedBull takmičenja Paper Wings

Dečja igra za odrasle: Novosađanin učesnik RedBull takmičenja Paper Wings

Red Bull Paper Wings 2012

Novosađanin Miroslav Dragojević učesnik je RedBull takmičenja Paper Wings 2009. i 2012. godine u Salcburgu. On je definitivno dokaz da se ona dečija igrarija koja uključuje pravljenje papirnih aviona isplati. I tada shvatite da niste sami u ludosti, a da se ta ista kreativnost isplati kao i da je prepoznata u svetu.

Pa, da uputimo ljude šta je Paper wings?

  – To je takmičenje u organizaciji RedBulla. To je firma, što je već svima poznato , koja sponzoriše i organizuje takmičenja u nekim malo čudnijim stvarima, ekstremnim sportovima pa tako i ovako zanimljivim stvarima. U pitanju je takmičenje u spravljanju papirnih aviončića od papira formata A4,80 gramskog. I tu ima tri kategorije takmičenja- Najduži vremenski let, najduži let na distancu i akrobatsko letenje gde  avioni prave neke recimo piruete, spinove, lupinge, ciklične krugove i tako dalje.

A piloti, odnosno bacači aviona zabavljaju publiku? I ti si se takmičio baš u tome? I kako je izgledao let tvog aviona?

– Da, u toj trećoj kategoriji akrobatskog leta. Ono što moram da napomenem jeste da prvi put kada sam se takmičio 2009. godine onda sam shvatio u stvari kako treba da izgleda takmičenje u akrobatskom letenju. To takmičenje se sastoji iz nastupa od minut vremena gde vi napravite bukvalno neki koncept, neki performans koji žiri ocenjuje ocenama od 1 do 10.

Prvi put se nisam baš nešto proslavio, bio sam 27, ali sam imao spoznaju kako bi to trebalo sve da izgleda. Tako da sam tri godine kasnije 2012. ušao u finale i osvojio neko sedmo mesto, za mene prilično iznenađujuće.

Ostatak razgovora poslušajte OVDE!

Izvor: http://oradio.rs/
Foto: redbull.com