Početna Sport Devet odbojkaša Vojvodine na širem spisku Grbića za reprezentaciju

Devet odbojkaša Vojvodine na širem spisku Grbića za reprezentaciju

0

Devet odbojkaša Vojvodine našlo se na širem spisku reprezentativaca Srbije za nastupe u Ligi nacija, koji je objavio selektor Nikola Grbić.

Grbić je objavio spisak od 32 igrača za II Ligu nacija 2019. godine, kao i sastav stručnog štaba. Seniorska reprezentacija će biti domaćin 4. grupe prvog vikenda od 31. maja do 2. juna selekcijama Francuske, Rusije i Japana. Mečevi će se igrati u Novom Sadu, gde bi igrači Vojvodine pred domaćom publikom mogli da budu od velike koristi.

Sećaju se dobro Novosađani devedesetih godina, punog Spensa, i uspeha koji je tadašnji tim Vojvodine ostvario. Međutim, sećaju se i toga da je veliki broj Vošinih prvotimaca činio osnovu tadašnje reprezentacije Jugoslavije.

Vojvodina je sada tim iz domaćeg prvenstva koji ima najviše igrača na širem spisku. Grbić je primetio dobre partije Vuka Todorovića, Mirana Kujundžića, Božidara Vučićevića, Davida Mehića, Pavla Perića, Stevana Simića, Stefana Kovačevića, Gorana Škundrića i Stefana Negića. U stručnom štabu Grbića našao se i statističar Vojvodine Đorđe Pejić.

Na spisku su i dobro poznata imena srpske odbojke poput Podraščanina, Atanasijevića, Majstorovića, Lisinca, Kovačevića… Ceo spisak pogledajte OVDE.

Srbija prvu utakmicu prvog vikenda 4. grupe igra u petak, 31. maja, protiv selekcije Japana.

Izvor: 021
Foto: Pixabay