Početna Sport Domović Bulut u borbi za najspektakularnijeg igrača 2016

Domović Bulut u borbi za najspektakularnijeg igrača 2016

Aleksandar Kamasi (3)

Basketaška sezona privodi se kraju, a Dušan Domović Bulut mogao bi da je kruniše priznanjem za najspektakularnijeg igrača 2016. godine.

Kapiten Novi Sad Al Wahda i basketaške reprezentacije Srbije tokom cele godine je dominirao, sjajne rezultate su adekvatno pratili i veoma atraktivni potezi, pa je posle tri MVP priznanja na turnirima Masters serije World Tour-a i jednog na Svetskom prvenstvu došlo vreme da se izabere i za najspektakularnijeg igrača sveta.

Ima mnogo razloga zašto i ovde zaslužuje da se nađe ispred Myke Henry-ja i Michael Hicks-a. Nenadmašan je na FIBA rang listi sa 1.175.400 bodova na 346 utakmica. Dominira u sezoni sa 181poenom na 23 utakmice.

Photo_Predrag_Vuckovic_0023

Vodio je tim do titula u Tokiju, Debrecinu i Pekingu, reprezentaciju do srebra na Eurobasketu i zlata na Svetskom prvenstvu u Kini, gde je trojkom srušio Amerikance. Bio je najatraktivniji igrač Japana i Debrecina, u užem izboru u Pekingu i Abu Dhabiju, a pred vama je repertoar poteza koji bi našem asu mogao da donese zasluženo priznanje i adekvatnu novčanu nagradu.

DusanDomovicBulut_foto FIBA3x3

Odluka o pobedniku pada u zavisnosti od broja pregleda na Youtube. Ako Dušanova kompilacija poteza bude najgledanija zaključno sa 16. novembrom u podne, priznanje će biti u pravim rukama!

Autor: Ljiljana Kozarev
Foto: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool; @FIBA3x3; Aleksandar Kamasi