Početna Sport Državno prvenstvo u teqballu počinje u Novom Sadu: Registracija takmičara do 21....

Državno prvenstvo u teqballu počinje u Novom Sadu: Registracija takmičara do 21. septembra!

0

Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball (SRBTEQ) sa ponosom objavljuje da su zvanični ambasadori TEQBALL sporta u Srbiji as „Mančester junajteda” Nemanja Matić i i nekadašnji igrač FK „Vojvodine“, a zatim moskovske „Lokomotive“, „Standarda“ iz Liježa, „Liverpula“ i „Anderlehta“ Milan Jovanović.

Podsetimo, ambasadori ovog sporta u svetu su: Ronaldinjo, Galas, Pujol, Simao, Nunjo Gomeš i Pires, a među ljubiteljima teqballa su još i Mesi, Nejmar, Mbape, Modrić, Hazard, Kutinjo, Lukaku, Zidan, pa sve do legendarnog Maradone.

U ime svih ljubitelja teqballa, SRBTEQ zahvaljuje dvojici proslavljenih fudbalera za ukazano poverenje i podršku u afirmaciji ovog sporta u Srbiji uoči početka
„SRPSKE CHALLENGER SERIJE” 26. septembra.

TEQBALL je sličan fudbalu, ali je umesto fudbalskog terena za njega potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica, koji se od nedavno nalazi ispred Tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu gde će se 26 i 27. septembra odigrati prvi turnir „SRPSKE CHALLENGER SERIJE”.

Drugi turnir „SRPSKE CHALLENGER SERIJE” zakazan je za 10. i 11. oktobar, na stadionu FK “Partizan” u Beogradu. Reč je o zvaničnim takmičenjima koja se organizuju i boduju u skladu sa pravilima Međunarodne teqball federacije (FITEQ).

Pobednike i pobednice oba turnira u svim kategorijama (singl, parovi, mix) očekuje ukupan nagradni fond od 2.500 evra. Pored toga, bodovi sa oba turnira se sabiraju, a najuspešniji takmičari i ekipe kvalifikuju se za Svetsko teqball prvenstvo koje se održava krajem godine, verovatno u Budimpešti.

Registracija igrača i ekipa traje do 21. septembra  na web sajtu fiteq.org, a akreditacija medija na imejl media@srbteq.org moguća je do 25. septembra.

Autor: NSHronika
Foto: Printscreen