Početna Sport Državno tekbol prvenstvo za vikend u Novom Sadu

Državno tekbol prvenstvo za vikend u Novom Sadu

0

Državno tekbol (teqball) prvenstvo, SRPSKA CHALLENGER SERIJA počinje u subotu i nedelju 26. i 27. juna u 9 časova ispred Tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu!

Kao što je poznato, tekbol je sport zasnovan na fudbalu, a umesto fudbalskog terena za njega je potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica.

Dvodnevni tekbol turnir u Novom Sadu biće pravi praznik za sve srpske tekerse, ali i ljubitelje fudbala, futsala i tenisa glavom. Ujedno, biće to i uvod je pred veliki završni turnir 17. i 18 jula u Beogradu kada će se znati ko će obući nacionalni dres na Svetskom tekbol prvenstvu ove jeseni, ali i osvojiti vredne novčane nagrade.

Ukupan nagradni fond iznosi 2.500 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće raspodeljen na sledeći način: U kategoriji singl:1. mesto 200, 2 mesto 150, 3. mesto 100 i 4. mesto 50 evra. U kategorijama Dubl i Miks dubl: prvo mesto 400, drugo mesto 300, treće mesto 200 i četvrto mesto 100 evra.

Poziv za takmičenje u Novom Sadu otvoren je za sve sportiste i sportistkinje starije od 14 godina, a prijave ekipa i pojedinačnih igrača traju do sutra putem imejla: prijava.srbteq@gmail.com Sve informacije takmičarima biće dostupne na Instagram stranici @srbteq

Do sada su održana tri Svetska tekbol prvenstva, a dvojica Novosađana, Nikola Mitro i Bogdan Marojević poneli su titule svetskih šampiona i vicešampiona 2018. i 2019. godine. Tekbol će 2023. godine biti uključen u program Evropskih igara 2023. godine u Krakovu-Malopoljskoj, kao jedan od 16 sportova koji se igraju za medalju, a sve su veća očekivanja da će 2028. godine postati i olimpijski sport.

Ambasadori ovog sporta u Srbiji su as „Mačester Junajteda“ Nemanja Matić i nekadašnji igrač „Anderlehta“ Milan Jovanović, a u svetu: Ronaldinjo, Galas, Pujol, Simao, Nunjo Gomeš i Pires, dok su među ljubiteljima tekbola i Mesi, Nejmar, Mbape, Modrić, Hazard, Kutinjo, Lukaku i Zidan.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Srpski savez za sportsku rekreaciju i tekbol