Početna Sport Državno TEQBALL prvenstvo: “Srpska challenger serija” startuje u Novom Sadu

Državno TEQBALL prvenstvo: “Srpska challenger serija” startuje u Novom Sadu

0

Državno TEQBALL prvenstvo počinje u subotu, 26. septembra u Novom Sadu. U okviru “Srpska challenger serija” igraju se dva turnira u dva grada.

Prvi turnir se igra u subotu, 26. i nedelju, 27. septembra ispred Tržnog centra “Promenada“ od 10 časova, a drugi 10. i 11. oktobra, na stadionu FK “Partizan” u Beogradu. Reč je o zvaničnim takmičenjima koja se organizuju i boduju u skladu sa pravilima Međunarodne teqball federacije (FITEQ).

Registracija igrača i ekipa traje do 21. septembra na web sajtu fiteq.org

Pobednike i pobednice oba turnira u svim kategorijama (singl, parovi, mix) očekuje ukupan nagradni fond od 2.500 evra. Pored toga, bodovi sa oba turnira se sabiraju, a najuspešniji takmičari i ekipe kvalifikuju se za Svetsko teqball prvenstvo koje se održava krajem godine, verovatno u Budimpešti.

Podsetimo, TEQBALL je sličan fudbalu, ali je umesto fudbalskog terena za njega potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica, koji se od nedavno nalazi ispred Tržnog centra “Promenada”.

Ambasadori ovog sporta u svetu su: Ronaldinjo, Galas, Pujol, Simao, Nunjo Gomeš i Pires, a među ljubiteljima teqballa su još i Matić, Mesi, Nejmar, Mbape, Modrić, Hazard, Kutinjo, Lukaku, Zidan, pa sve do legendarnog Maradone.

Svi detalji o kotizaciji i obaveznim merama za sprečavanje epidemije zarazne bolesti Covid-19, biće blagovremeno objavljeni na instagram, fejsbuk i tviter profilu Srpskog saveza za rekreativni sport i teqball, kao i Teqpsporta, generalnog TEQBALL partnera u Srbiji.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay