Početna Sport FK Kabel dobija moderan stadion

FK Kabel dobija moderan stadion

0

Drugoligaš Kabel iz Novog Sada objavio je projekat rekonstrukcije sportskog kompleksa, među kojem je i novi fudbalski stadion sa 2.500 mesta.

Kabelov plan je da dobije i novi pomoćni teren sa veštačkom travom, sportskom halom za futsal, fudbalsku akademiju sa internatom i upravnu zgradu.

FK Kabel je, u okviru projekta izgradnje i rekonstrukcije sportskih objekata u Srbiji, izradio je idejno rešenje obnove i rekonstrukcije svog sportskog igrališta u novosadskom naselju Liman i predstavio projekat izgradnje modernog sportskog zdanja u skladu sa UEFA standardima.

“Ono što nam predstoji u narednom periodu je pre svega rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu kompleksa u saradnji sa Gradom Novi Sadom, zatim izmena regulacionog plana koji će omogućiti izgradnju predviđenih sadržaja, potom izrada projektne dokumentacije i na kraju sama obnova i rekonstrukcije sportskog kompleksa. Limani 1, 2, 3 i 4 odavno zaslužuju da dobiju jedan moderan sportski objekat”, ističe Miloš Nikačev, predsednik Upravnog odbora FK Kabel.

Nikačev je poručio da očekuje da sve procedure oko izgradnje stadiona mogu da budu završene do starta sezone 2021/2022.

Klub planira da u zajedničkoj saradnji sa Gradom Novim Sadom, pokrajinskom administracijom, republičkim organima i Fudbalskim savezom Srbije, kroz UEFA program “Hat-Trick” zatvori finansijsku konstrukciju za realizaciju ovog projekta.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay