Početna Sport FK “Vojvodina”: 20 igrača otišlo, 20 došlo

FK “Vojvodina”: 20 igrača otišlo, 20 došlo

0

U senci novih turbulencija u klupskoj upravi i odlaska predsednika Nadzornog odbora i glavnog finansijera Dragoslava Vukovića, FK “Vojvodina” završio je letnji prelazni rok.

Novosađani su promenili veliki broj igrača, zaključno sa odlascima dvojice nosilaca igre krajem avgusta – Filipa Malbašića i Bogdana Planića.

Kada se podvuče crta, “Vojvodinu” je napustilo 20 igrača, a toliko ih je i potpisalo za “Staru damu”.

Otišli:

Marko Kordić, Emir Lotinac, Filip Knežević, Strahinja Krstevski, Saša Ćurko napustili su klub i još su slobodni. Na kraju prošle sezone, ugovori su istekli Darku Puškariću (Čukarički), Siniši Babiću (Larisa) i Aleksandru Paločeviću (Aroka).

Pored njih, sa “Karađorđa” su otišli i Bogdan Planić (Steaua), Mario Maslać (Irtiš), Nikola Kovačević (Radnički Niš), Marko Đurišić (Mačva), Filip Malbašić (Tenerife), Milan Spremo (OFK Bačka), Uroš Stamenić (Borac Čačak), Nikola Trujić (Levski Sofija), Dejan Meleg (Kajzerispor) i Stefan Đorđević (OFK Petrovac).

Uz navedene, “Vojvodinu” je napustio i Milan Bubalo, koji je ovog leta došao iz tajlandskog “Pataja junajteda”, a potom napustio klub. Takođe, Darko Jović je prosleđen na pozajmicu u ČSK “Čelarevo”, a Marku Bačaninu je raskinut ugovor na štetu kluba.

Došli:

Poslednjeg dana prelaznog roka na “Karađorđe” je stiglo šest novih igrača: Daniel Avramovski (pozajmica iz Olimpije do kraja sezone), Jevrem Kosnić (Ređina), Marko Bogojević (Dahau, Nemačka), Ada Đeziri (ASO Člef, Tunis), Damir Kojašević (Vardar) i Siniša Saničanin (Mladost Lučani), s tim da je Bogojević odmah prosleđen na pozajmicu u “Radnički” iz Šida.

Ranije su dres “Voše” zadužili Renan da Silva Alveš (Kapaz Ganja, Azerbejdžan), Luka Vujanović (Lovćen), Stefan Cebara (Utenis, Litvanija), Nemanja Subotić (Budućnost Dobanovci), Milan Mirosavljev (Proleter), Stefan Mihajlović (Borac Čačak), Ivica Jovanović (Vikingur, Island), Ognjen Đelmić (Debrecin), Hrvoje Rizvanović (Albon Bajern, Nemačka), Bojan Batar (Borac Banjaluka) i Vasko Kalezić (Zeta). Na pozajmicu iz “Hofenhajma”, stigao je Korejac In-Hjeok Park, dok se iz “Čelika” (Zenica) sa pozajmice vratio Dženan Bureković.

Iz Omladinske škole “Ilija Pantelić” u prvi tim su prekomandovani golman Vukašin Pilipović, štoper Ranko Veselinović i vezisti Petar Mićin, Kristijan Živković i Aleksandar Mesarović. U međuvremenu, Petar Mićin je podneo zahtev za raskid svog stipendijskog ugovora i njegov status tek treba da bude rešen, iako ga je “Čukarički” već najavio kao svoje novo pojačanje.

Izvor: Mondo
Foto: FK Vojvodina/Facebook