Početna Sport FK Vojvodina dobila novu upravu, Vlaović predsednik, Bajatović u UO

FK Vojvodina dobila novu upravu, Vlaović predsednik, Bajatović u UO

0

Skupština Fudbalskog kluba Vojvodina izabrala je direktora “Dnevnik Vojvodina press-a” Dušana Vlaovića za novog predsednika kluba.

Osim Vlaovića, u Upravnom odboru sedeće i ujedno obavljati funkcije potpredsednika preduzetnik Nenad Rončević i advokat Ljubomir Apro, a tu su još direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović, član gradskog veća za upravu i propise Milan Đurić, predsednik RK Vojvodina Milan Đukić, advokat Milan Đukić, predstavnik navijača Tomislav Knežević, šef novosadskog odeljenja BIA Nikola Vasiljević i Branko Ćurčić iz PO SPS.

Kako je 021.rs ranije i najavio, došlo je do smene na mestu direktora kluba. Tu funkciju sada će obavljati Darko Jevtić, dok će dosadašnji direktor Aleksandar Dunđerski biti njegov pomoćnik i tehnički direktor kluba.

Došlo je do promene i u Nadzornom odboru. Umesto Stevana Miljakovića, u NO će sedeti direktor “Parking servisa” Stevan Lugonja.

Između ostalog, novost su i finansijeri. Vojvodinu će ubuduće pomagati Grad Novi Sad i JP “Srbijagas”, a nova uprava je već najavila dovođenje i drugih sponzora u klub.

Osim novih dresova koje su danas dobili igrači, najavljene su i brojne promene. Od deblokade računa pa do odlučivanja o sudbini stadiona “Karađorđe”.

Novi predsednik Dušan Vlaović u svom prvom obraćanju poručio je da su gradonačelnik Miloš Vučević i direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović zaslužni što će dres Vojvodine od sada izgledati drugačije. Na prednjoj strani dresa stojaće natpis generalnog sponzora “Srbijagasa”, dok će na leđima biti odštampano Grad Novi Sad.

Ulaskom Grada i “Srbijagasa” u klub, kako je rečeno na večerašnjoj sednici, praktično je obezbeđeno tekuće poslovanje. “Mi ćemo angažovati firmu koja će napraviti reviziju i utvrditi poslovanje kluba u prethodnom periodu i tada ćemo moći da znamo kakva je situacija. Ona nije bezizlazna. Grad Novi Sad i ‘Srbijagas’ su obezbedili tekuća sredstva. U najkraćem periodu ćemo deblokirati račun, koji se nalazi u blokadi već skoro 11 meseci. Niko više neće moću da ucenjuje naš klub”, poručio je Vlaović.

On je ukazao i na to da u klubu trenutno postoji višak profesionalnih igrača sa kojima bi se morao napraviti odgovorajući dogovor. Oslonac kluba u narednom periodu biće omladinska škola, ali se već za zimski prelazni period spremaju da dovedu jaka pojačanja.
Klub sada planira poslovanje za naredne dve godine. U periodu pred njima je i odlučivanje o “Karađorđu”. Glavna pitanja su da li je potrebno da se stadion rekonstruiše ili pak da se pravi novi. Kako je rečeno, određena sredstva za stadion će biti obezbeđena, ali će se razgovarati o tome da li je potrebno ulagati novac u rekonstrukciju sadašnjeg stadiona, ukoliko se bude planirala izgradnja novog.
Bajatović je najavio da će klub imati pomoć i Vlade Srbije, kao što to trenutno imaju Crvena zvezda i Partizan. I on je poručio da će se angažovati strane revizorske kuće koje će utvrditi poslovanje kluba, te da će to sve biti javno obelodanjeno.
Po njegovim rečima, cilj je da igrači Vojvodine budu 100 odsto klupski, te da ne postoje “vezani” ugovori u transferima igrača. On je ukazao da imaju i dobar dogovor sa navijačima, koji su sada podržali novu upravu.
Dušan Vlaović je četvrti čovek koji dolazi na čelo kluba u poslednje dve sezone. Pre njega su na tom mestu bili Zoran Šćepanović, Dragoljub Zbiljić i Dušan Mijić.
Izvor: 021.rs
Foto: fkvojvodina.rs