Početna Sport FK Vojvodina podnosi žalbu FSS: Dokle će rezultat da kreiraju sudije, lobiji...

FK Vojvodina podnosi žalbu FSS: Dokle će rezultat da kreiraju sudije, lobiji i kladionice?

0

Fudbalski klub Vojvodina podneće žalbu Fudbalskom savezu Srbije zbog suđenja arbitra Bojana Nikolića na utakmici protiv Radničkog iz Niša u 29. kolu Superlige Srbije.

Iako su posle rezultata 1:1 uzeli bod u gostima i obezbedili plasman u plej-of, uprava novosadskog superligaša je nezadovoljna suđenjem u domaćem prvenstvu. Ovo nije da se prvi put u ovoj sezoni oglašavaju zbog suđenja, a kako navode u saopštenju, na utakmici između Radničkog i Vojvodine, publika je imala priliku da vidi “još jedan praznik bruke i besmisla srpskog fudbala”, a za to okrivljuju sudijsku trojku na čelu sa Nikolićem.

Opet nepostojeći penal, opet zapanjujući kriterijumi za žute i crvene kartone, golovi iz ofsajda, seckanje igre. Ni razbijena glava nije bila razlog za crveni karton. Nismo izgubili utakmicu, a obraćamo se sportskoj javnosti Srbije sa pitanjem: dokle ćemo ćutati i gledati kako rezultate kreiraju sudije, lobiji i kladionice, umesto fudbalera na terenu? Svi to znaju i svi ćute. Zašto?“, navodi se u saopštenju Upravnog odbora Vojvodine.

Zbog utakmice u Nišu burno su reagovali i igrači, kao i šef stručnog štaba “crveno-belih” Ilija Stolica. Sudija Nikolić je bio rigorozan, a Vinsentu Ezeu je zbog koškanja sa igračem Radničkog dodelio drugi žuti karton i isključio ga iz meča. I sa igračem manjem Vojvodina je došla do vođstva, ali je onda najpre dosuđen jedanaesterac, koji je Emil Rockov odbranio. Nakon toga Radnički je izjednačio u 89. minutu, a utakmica je produžena za čak devet minuta zbog povrede glavnog arbitra na meču.

Uprava kluba dodaje da je ovo četvrta utakmica zaredom između Nišlija i Novosađana na kojoj je “FK Vojvodina brutalno i namerno oštećena”. Podsećaju da još uvek nisu dobili nikakav odgovor posle prigovora Sudijskoj komisija FSS zbog suđenja na utakmici protiv Crvene zvezde.

Podnećemo žalbu na suđenje i na ovoj utakmici. Sa dokazima. ‘Ako laže koza, ne laže rog’, pokazuju snimci sa utakmice. Ukoliko ne bude nikakve reakcije Sudijske komisije FSS, zadržavamo pravo na drugačije inicijative u cilju zaštite srpskog fudbala od svima znanog sramnog suđenja“, zaključuje uprava Vojvodine.

Na pitanje 021.rs šta podrazumevaju “drugačije inicijative”, u UO kluba je rečeno da to znači “pozivanje drugih klubova koji su nezadovoljni na udruživanje radi zaštite srpskog fudbala od par pojedinaca u par klubova i par sudija, koji uništavaju srpski fudbal”, dodajući da se fudbal igra zbog publike.

Stolica je na utakmici protiv Radničkog napustio teren nakon što je u 74. minutu dosuđen penal za domaćina. Kako je objasnio za “Dnevnik”, nakon dosuđenog penala krenula mu je mučnina u stomaku, zbog čega je meč do kraja pratio sa tribina. Stolica se nije odazvao na pozive 021.rs da prokomentariše suđenje na ovom gostovanju, ali o njegovom viđenju čitave situacije dosta govori nedavna izjava da je “blato metafora za ovaj naš fudbal”.

Dodajmo i to da su se Vojvodina i Radnički u poslednjih godinu dana sastajali četiri puta u prvenstvu. U tri navrata se igralo na “Karađorđu”, a jednom na Čairu, a epilog svakog meča bio je nerešen rezultat. Tri puta su ova dva tima završavala meč rezultatom 1:1, a u jednom slučaju igralo se bez golova. Novosađani su poslednji put savladali Nišlije 16. aprila 2016. godine na domaćem terenu.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina