Početna Sport FK “Vojvodina”: Prioritet dobijanje evro licence

FK “Vojvodina”: Prioritet dobijanje evro licence

0

12938123_1279599565401457_3866436897611434109_n

Odmah po završetku utakmice poslednjeg kola plej-ofa s “Partizanom”, fudbaleri “Vojvodine” od šefa struke Nenada Lalatovića dobili su odmor koji će potrajati do 3. juna. Tog dana crveno-beli će se ponovo okupiti i početi s pripremama za novu sezonu, pošto ih već 30. juna i 7. jula očekuju utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Igrači su, dakle, dobili voljno, ali je pred operativcima novosadskog superligaša puno zadataka u narednom periodu. Pre svega, oni moraju da reše finansijske obaveze koje su klubu stigle na naplatu, kako bi ekipa dobila licencu za učešće u evropskom takmičenju. Naravno, uskoro će početi i prelazni rok (13. jun – 31. avgust), u kojem Novosađani žele da osveže redove, kako bi tim mogao da bude konkurentan u novoj sezoni i u Evropi, i na domaćoj sceni.

– U veoma kratkom roku moramo da isplatimo potraživanje našeg bivšeg fudbalera Seržinja Grina od 200.000 evra i njegovog menadžera od još 50.000 evra. Uz to, imamo obavezu i prema FK “Drina” iz Zvornika za trening kompenzaciju za Miroslava Stevanovića, koja iznosi još 70.000 evra. U narednim danima to moramo da uplatimo, a tek onda ćemo videti s kakvim mogućnostima dočekujemo početak prelaznog roka – rekao je generalni direktor FK “Vojvodina” Aleksandar Dunđerski.

O tome šta se novo događa u sporu FK “Vojvodina” s kompanijom DOO “Vuković 1967” iz Veternika, Dunđerski je istakao:

– S novcem koji nam je ta kompanija nezakonito skinula s računa, ne bismo imali nikakav problem s licencom, a i mnogo lakše bismo čekali prelazni rok. Ovako, sud je izrekao privremenu meru u sporu posle naše tužbe protiv pomenute kompanije, predmet je sada na višoj sudskoj instanci i postupak je u toku. Već početkom juna uslediće i prvo ročište.

Prelazni rok počinje 13. juna i trajaće sve do 31. avgusta. Navijače “Vojvodine”, naravno, posebno zanima ko će eventualno otići, a ko bi mogao da pojača redove crveno-belih.

Iako zvaničnih informacija nema, izvesno je da će Novi Sad napustiti Radovan Pankov (za kojeg je zainteresovan ruski “Ura”l), Bojan Nastić, verovatno i Danilo Sekulić, postoji interesovanje i za Lazara Rosića, a Nikoli Vukčeviću ističe pozajmica i vratiće se u ljubljansku “Olimpiju”. Kako stvari stoje, blizu odlaska su i Milan Pavkov, Džon Meri i još neki igrači.

Među onima koji bi bili rado viđeni u dresu “Vojvodine” u novoj sezoni, kako se priča, nalaze se igrači “Borca” Đuro Zec i Darko Zorić, prvotimci “Javora” Stefan Dražić i Đorđe Crnomarković, navijači barataju imenom napadača Dejana Georgijevića iz “Inđije”, a spekuliše se i s mogućim povratkom Vladimira Kovačevića iz “Spartaka”.

U kuloarima može se čuti priča i o tome kako Ognjen Ožegović želi da se vrati iz Kine. Naravno, očekuje se i povratak dece FK “Vojvodina”, koja su proletos igrala na pozajmici ili na dvojnu registraciju u prvoligašu “Proleteru” sa Slane bare. To su, pre svih, Lazar Zličić, Saša Ćurko i Marko Đurišić.

Izvor: Dnevnik
Foto: fk vojvodina/facebook/Jelena Grlić