Početna Sport Fris šampion Evrope, Štefaneku srebro!

Fris šampion Evrope, Štefaneku srebro!

0

Kristijan Fris osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u rvanju koje se održava u Novom Sadu. U kategoriji do 59 kilograma Fris je u finalu bio bolji od Bugarina Serafimova Angelova, pobedivši ga sa 3:1.

Do finala je stigao pobedama protiv Šveđanina Boa Erika Joakima Fagerlunda 3:0, Poljaka Przemislava Pijateka 8:0 i u polufinalu Hrvata Ivana Lizatovića 2:1.

Davor Štefanek poražen je u finalu Evropskog prvenstva u Novom Sadu od Artema Sukova 9:1. Rus je bio bolji u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, pa je Štefanek propustio šansu da objedini olimpijsku, svetsku i titulu šampiona Starog kontinenta.

Uprkos dominantnim borbama sve do polufinala u kojem je pobedio Belorusa Daurova 4:1, u samom finalu, Rus je nekoliko puta uspevao da iskoristi nervozu Štefaneka i uprkos žalbi na suđenje sa srpske klupe, zabeleži ubedljivu pobedu.

Šampion iz Rio de Žaneira osvojio je čak petu medalju na Evropskim šampionatima u rvanju, ali mu nažalost i dalje nedostaje najsjajnije odličje pošto je uz dve bronze, došao do trećeg srebra.

Juče su nastupili i Mihail Kadžaja i Nemanja Pavlović, ali su eliminisani u kvalifikacijama.

Gradonačelnik čestitao na medaljama Frisu i Štefaneku

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je Kristijanu Frisu i Davoru Štefaneku osvojene medalje na Evropskom prvenstvu u rvanju.

– Veoma smo ponosni na naše sportiste koji su se lavovski borili i obezbedili dve sjajne medalje za našu zemlju. Pobeda na Evropskom prvenstvu je veoma značajna, ne samo za sportistu i njegov stručni tim, već i za sve navijače i celokupnu naciju. Oni su ponos naše zemlje i ja im želim svu sreću i još mnogo uspeha u sportskoj karijeri. Kada je pobeda izvojevana na domaćem terenu, utoliko je i značajnija i ponos svih koji navijaju samo raste. Hvala momcima na neverovatnoj borbi i na pozitivnom primeru koji pružaju generacijama koje se na njih ugledaju – rekao je gradonačelnik Vučević.

Izvor: RTV
Foto: wrestling-serbia.org.rs