Početna Sport Fudbaleri Vojvodine fokusirani samo na teren

Fudbaleri Vojvodine fokusirani samo na teren

0

AZ_Malbasic

Jedna od najzanimljivijih utakmica 12. kola fudbalske Superlige Srbije igra se u nedelju u Lučanima, gde će snage odmeriti šestoplasirani tim na tabeli Mladost i drugoplasirana Vojvodina.

Međutim, ono što svakako ne raduje ljubitelje fudbala u našoj zemlji jeste činjenica da se pred ovaj susret stvara nezdrava, čak i usijana atmosfera. Prvo se oglasio domaćin, tim Mladosti, koji je nagovestio da neće izaći na teren ukoliko pomoćne sudije budu Milan Šutulović i Svetozar Živin (obojica iz Novog Sada), a onda je poništeno delegiranje i smenjen predsednik Sudijske komisije FSS Miroslav Radoman. Usledilo je novo delegiranje arbitara i oni su promenjeni, pa će umesto Vlada Glođovića iz Vrbasa, utakmicu suditi Igor Stojilković iz Zemuna.

Potom su usledile drakonske kazne koje je Disciplinska komisija FSS izrekla novosadskom superligašu, pa se očekuje da će danas reagovati i Upravni odbor FK Vojvodina, na čelu s predsednikom kluba Vojislavom Gajićem, odnosno predsednikom Poslovnog tima Dragoljubom Zbiljićem. Koliko je moguće adekvatno pripremiti tim za važnu utakmicu u takvim okolnostima, želeli smo da saznamo od Nenada Lalatovića, šefa stručnog štaba Vojvodine.

“Pred nama je izuzetno važna utakmica. Jednostavno, ne čitam novine i komentare po raznim sajtovima, a to isto savetujem i igračima koje vodim. Fokusiran sam na svoj posao, fudbaleri su profesionalci i voleo bih da i oni tako razmišljaju. U suprotnom, svi žele da te sputaju i zbog toga svi mi hoćemo da što pre odemo odavde. Za utakmicu u Lučanima spremamo se kao da se ništa sa strane ne događa, a ja, lično, blizu sam odluke da više ne dajem izjave posle susreta, jer ne želim nikome da dajem povod za nove, previsoke kazne”, rekao je Lalatović.

Vojvodina ima malih problema oko igračkog kadra.

“Očekujem da će se Novica Maksimović pridružiti saigračima posle probelma koji je imao s virozom i da ćemo spremni dočekati duel u Lučanima. Izvan ekipe je i dalje Dušan Mićić, a ne mogu da računam ni na suspendovnog Dušana Jovančića. Svi ostali su odlično trenirali tokom pauze i verujem da će tako odigrati i utakmicu s ekipom Mladosti”, odgovorio je Lalatović.

Ostaje nam da se nadamo da će derbi susret 12. kola Mladost – Vojvodina proteći u pravoj, fudbalskoj atmosferi i daće doneti zanimljivu i kvalitetnu igru dva rivala. Zbog čega je počeo da se stvara neki drugačiji ambijent, pun intriga i (ne)razumljivih odluka, pitanje je za ljude koji vode srpski fudbal i kojima bi interes upravo njega-fudbala morao da bude od prioritetne važnosti.

Voši kazna ukupno 800.000 dinara

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, donela je nekoliko odluka o kažnjavanju igrača i superligaša.

Crvena zvezda i Vojvodina su kažnjeni sa po 200.000 dinara zbog upotrebe pirotehnike i uništavanja stolica na derbiju između ova kluba, a klub iz Novog Sada s još 300.000 dinara zbog “objektivne odgovornosti u slučaju neprimerenog ponašanja članova kluba”. Voša je, dakle, sankcionisana s ukupno pola miliona dinara, ali odluka “disciplinaca” nacionalnog saveza još uvek nije stigla u klub.

Ovome svakako treba dodati i nešto raniju kaznu šefu stručnog štaba novosadskog superligaša Nenadu Lalatoviću od 300.000 dinara i utakmice suspenzije (koju je odradio protiv Metalca), zbog komentarisanja suđenja posle prvenstvenog susreta s Radom na Banjici. Na ovu kaznu, kako saznajemo, crveno-beli su se žalili, a reakcija na ostale, ni malo naivne, pa i neshvatljivo visoke sankcije, očekuje se danas.

Pored toga, Disciplinska komisija FSS kaznila je Voždovac s utakmicom igranja bez publike, a uslovno na godinu dana, sve zbog incidenata u susretu s Novim Pazarom.

Konačno, potvrđena je odluka o kažnjavanju igrača Javora Ivana Josovića, zbog upotrebe nedozvoljenih supstanci, sa dve godine zabrane igranja.

Podrška treneru i navijačima

Povodom odluke Disciplinske komisije FSS da se FK Vojvodina, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, kažnjava sa 200 000 dinara, kao i sa 300.000 dinara zbog „neprimerenog” ponašanja šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, oglasio se predsednik Poslovnog tima i generalni sponzor FK Vojvodina, gospodin Dragoljub Zbiljić, koji je rekao:

“Informacije o kazni saznao sam iz medija i nisam upoznat sa detaljima kada je reč o kazni za navijače. Inače, imamo poverenju simpatizere FK Vojvodina i do sada nismo primetili da su prešli dozvoljene granice u bodrenju svog kluba. Ukoliko disciplinska komisija proceni da jesu, klub će snositi novčanu kaznu. Koliko je meni poznato, Lalatović nije direktno komentarisao rad sudije, već je odgovarao na pitanje novinara. Smatram trenera Lalatovića trenutno najboljim srpskim stručnjakom i dajem mu javnu podršku za dalji rad i stručno vođenje prvog tima FK Vojvodina. Koristim priliku da se zahvalim navijačima Vojvodine koji u sve većem broju i sve češće podržavaju naš rad i da ih pozovem da na sledećoj utakmici u Novom Sadu napunimo tribine stadiona „Karađorđe” i svi zajedno damo gromoglasnu podršku našim prvotimcima”.

Autor: Dnevnik