Početna Sport Fudbaleri Vojvodine poraženi od ekipe Mladosti

Fudbaleri Vojvodine poraženi od ekipe Mladosti

0

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe Mladosti rezultatom 0:1 (0:1), u 27. kolu Super lige Srbije. Pred oko 1.500 gledalaca na “Karađorđu”, strelac jedinog gola na meču bio je Odita u osmom minutu.
Mladost je povela iz prve prave prilike na meču. Sa desne strane, oštar pas u peterac Vojvodine uputio je Jovanović, a tamo dobro reagovao Odita i sa tri-četiri metra samo prosledio loptu u mrežu.

Vojvodina je uzvratila posle kornera u 16. minutu, kada je Malbašić dobro centrirao, a Maslać sa oko pet metara glavom uputio udarac ka golu. Ipak, nije bio precizan, pa je prilika za Vojvodinu propala. Na drugoj strani, gosti su novu šansu imali devet minuta kasnije, kada je Milosavljević šutirao sa 11-12 metara iskosa, ali je Rockov uhvatio loptu.

U 31. minutu, Vojvodina je ostala sa igračem manje na terenu. Posle slobodnog udarca koji je izveo Meleg, fudbaleri Mladosti krenuli su u kontru, a na polovini terena, faul nad Jovanovićem napravio je Maslać, zbog čega mu je arbitar Marko Popović pokazao direktan crveni karton.

Uprkos igraču manje, fudbaleri Vojvodine nastavili su da pokušavaju da stignu do izjednačenja, pa su novi udarac ka golu Krznarića uputili u 41. minutu. Trujić je prihvatio loptu i napravio lep solo prodor, a onda šutirao sa oko 23 metra, ali je lopta otišla pred gola gostiju.

Crveno-beli su nastavili da igraju ofanzivno i u drugom poluvremenu. U 49. minutu, Vukasović se lepo oslobodio svog čuvara na oko 30 metara od gola Mladosti i proigrao Paločevića, koji je šutirao sa 17-18 metara iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla daleko van okvira gola. Na drugoj strani, svoj udarac sa oko 25 metara oprobao je i Milosavljević, ali ni on nije bio precizan.

U 55. minutu, dlanove gledaoca zagrejao je Malbašić, kada je u šesnaestercu Mladosti oduzeo jednu loptu protivniku i šutirao snažno sa oko sedam metara iskosa sa desne strane, ali je Krznarić odlično reagovao i odbranio njegov udarac. Samo pet minuta kasnije, udarac na gol Vojvodine sa ivice kaznenog prostora uputio je Odita, ali je taj šut nije predstavljao nikakvu opasnost po Vošu.

Vojvodina je mogla da izjednači i u 60. minutu, kada su najpre Babić, a potom i Malbašić pokušali glavom da smeste loptu u mrežu, ali su igrači Mladosti dobro intervenisali i uspeli da odbrane svoj gol.

Po igri na terenu, nije se stekao utisak da je Vojvodina tim koji ima igrača manje, s obzirom na to da su crveno-beli imali veći posed lopte i češće napadali, dok su fudbaleri Mladosti uglavnom bili orijentisani na odbranu svog gola i kontranapade. Međutim, Voša je teško uspevala da stvori pravu priliku za pogodak.

U 87. minutu, udarcem iz prve sa oko 22 metra pokušao je Paločević, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative, da bi tri minuta kasnije odličnu priliku za izjednačenje propustio Babić, kada mu, nakon lepog proigravanja Stamenića, udarac sa sedam metara iskosa sa desne strane odbranio golman Krznarić. To je ujedno bila poslednja dobra šansa na utakmici, pa je meč završen pobedom ekipe Mladosti rezultatom 0:1.

Autor: RTV
Foto: fkvojvodina.rs