Početna Sport Fudbaleri Vojvodine prvu pripremnu utakmicu igraju protiv Spartaka

Fudbaleri Vojvodine prvu pripremnu utakmicu igraju protiv Spartaka

0

fk-vojvodina

Fudbaleri Vojvodine hvataju ritam na pripremama za novu sezonu, a redovi ekipe se sve više kompletiraju. Naravno, i dalje nedostaju omladinski reprezentativci Srbije (Gaćinović, Babić i Pankov), član mlade selekcije Mirko Ivanić, kao i golman mlade reprezentacije Crne Gore Marko Kordić, a saigračima se pridružio Lazar Zličić, član izabranog tima naše zemlje do 18 godina.
Crveno-bele je posetio još jedan bivši kapiten ekipe, Nemanja Radoja, koji je sada igrač španske Selte i koji u Novom Sadu provodi dane godišnjeg odmora.

“Iskoristio sam priliku da obiđem nekadašnje saigrače i zaista mi se dopada to što sam mogao da vidim na treningu. Opet je u pogonu dosta mladih fudbalera, što i jeste jedna od karakteristika Vojvodine, koja promoviše igrača iz svoje omladinske škole. Verujem da će i u narednom prvenstvu ovaj tim biti kvalitetan i da će se boriti za plasman u vrh tabele.”, rekao je Radoja.

Vojvodina će u subotu, od 18 časova, odigrati prvu trening utakmicu, a rival će joj biti Spartak iz Subotice. Kako se u FC “Vujadin Boškov” ovog vikenda igraju utakmice na kadetskom, 33. “Memorijalu Stevan Nešticki”, ovo odmeravanje snaga uslediće na stadionu “Karađorđe”.

U ponedeljak Novosađani se sele na Zlatibor, gde će raditi do 26. juna i gde je planirano da imaju još tri provere forme. Još uvek nisu poznati rivali s kojima će odmeriti snage, osim jednog, a to će, 25. juna, biti Radnički iz Niša.

Džon Meri se brzo oporavlja

Dok su kandidati za tim Vojvodine trenirali na terenu broj jedan u FC “Vujadin Boškov”, pored njih vežbao je i Nigerijac s kamerunskim pasošem Džon-Meri Uzuegbunam. Ovaj 22-godišnji napadač operisao je prednje ukrštene ligamente kolena, ali gori od nestrpljenja da se što pre priključi u radu saigračima.

“Znam da moram da budem strpljiv, ali osećam da ću se brže vratiti u pogon nego što prognoze lekara kažu. Bol u operisanom kolenu je sve slabiji, trudim se da budem maksimalno fokusiran i da pravilnim radom u procesu rehabilitacije doprinesem što skorijem povratku na teren”, rekao je popularni Meri.

Autor: Dnevnik
Foto: fkvojvodina.rs