Početna Sport Fudbaleri Voše agresivnom igrom do drugog kola

Fudbaleri Voše agresivnom igrom do drugog kola

0

fk-vojvodina

Još su dva dana ostala do revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj će, na stadionu “Karađorđe”, snage odmeriti fudbaleri Vojvodine i mađarskog MTK.
U prvom susretu rezultat je bio 0:0, što sigurno povećava optimizam navijača crveno-belih u pogledu plasmana u naredno kolo, ali, s druge strane, tera i na dozu opreza.

Svaki nerešen rezultat (osim 0:0) odgovarao bi ekipi iz Budimpešte i zbog toga je pobeda glavna ideja vodilja s kojom će Novosađani ući u utakmicu u četvrtak, od 20.30 časova.

Mogli smo i bolji rezultat da ostvarimo u glavnom gradu Mađarske. Rezultat 0:0 teraće nas na povišenu dozu opreza, odnosno na posebnu koncentraciju u fazi odbrane. Naravno, od primarne važnosti biće nam igra u napadu, odnosno realizacija nauma da postignemo gol, ali nikako ne bi smelo da nam se desi da zaboravimo i na obaveze koje imamo u defanzivi. U svakom slučaju, agresivniji pristup utakmici biće nam i te kako potreban, kao i timski rad, jer samo na taj način bićemo na dobrom putu da ostvarimo pobedu“, rekao je iskusni Darko Puškarić, jedan od igrača koji uživa nepodeljeno poverenje stručnog štaba, ali i navijača novosadskog tima.

U Budimpešti Puškarić je igrao u veznom redu i često je bio u duelima s najboljim igračm MTK Jožefom Kantom.

Iako nismo imali u zaduženjima striktnu markaciju protivničkih igrača, jesmo vodili račun o učinku Kante koji je pokretačka snaga Mađara, odnosno izvor ideja i kreacija u njihovoj igri. Hrabri me to što smo, posebno u drugom poluvremenu, pokazali da možemo više od MTK i to me ispunjava optimizmom pred utakmicu u četvrtak. Ne sme nikako da nam se desi da potcenimo rivala, jer on poseduje određeni kvalitet i sigurno ume da kazni svaku neopreznost ili neodgovornost. Verujemo u sebe i nadam se da će nas publika podržati, odnosno da će u velikom broju doći na stadion “Karađorđe”. Uvek se, kada o navijačima razmišljam, setim prošlogodišnjeg duela s Trenčinom i lepe atmosfere na našem stadionu. Uz pomoć gledalaca umalo smo dostigli onih ogromnih 0:4 iz prve utakmice, pa bih voleo da i sada poseta bude dobra i da zajedničkim snagama pronađemo put ka drugom kolu kvalifikacija za LE“.

Darko Puškarić propustio je zbog povrede čitavu prolećnu polusezonu i praktično mu je duel s MTK na stadionu Ujpešta bio prvi takmičarski susret posle više meseci.

Posle šest meseci, da budem precizan. Tolika pauza morala je da ostavi traga na mojoj igri, ali se trudim da što pre dostignem željeni nivo forme. U ekipi imamo dosta novih igrača, u neku ruku nov sam i ja i potrebno nam je određeno vreme da se uigramo. Verujem da smo bolji tim od mađarskog predstavnika i da ćemo to na terenu dokazati i ostvariti važnu pobedu“, dodao je Puškarić.

Duel Vojvodina – MTK igra se u četvrtak od 20.30 časova, a ulaznice će u prodaji biti po cenama od 500 dinara (Zapad), 300 dinara (Istok) i 200 dinara (Jug). Podsećamo da će za ovu utakmicu važiti i stare pretplatne karte. Ekipa MTK u Novi Sad dolazi u sredu, a istog dana u večernjim satima odradiće trening na “Karađorđu”, dok će biti smeštena u hotelu “Park”.

Autor: Dnevnik