Početna Sport Fudbaleri Voše poraženi od Sampdorije

Fudbaleri Voše poraženi od Sampdorije

0

IVANIC I KASANI

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u plej of za Ligu Evrope iako su sinoć u revanš meču trećeg kola kvalifikacija poraženi na Karađorđu sa 2:0 od Sampdorije. Voša je prošla dalje zahvaljujući ubedljivoj pobedi od 4:0 u prvom meču u Torinu. Golove za Sampdoriju su postigli Eder u 15. i Murijel u 71. minutu. Žreb parova plej-ofa za Ligu Evrope biće održan sutra od 13 sati u Nionu.

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Ivanić (od 90. Babić), Stanisavljević (od 87. Lakičević), Puškarić (od 78. Paločević), Pankov, Đurić, Sekulić, Maksimović, Ožegović, Nastić.

SAMPDORIJA: Vivijano, Kasani, Koda, Martins, Bareto, Krstičić (od 78. David), Sorijano (od 85. Všolek), Eder, Murijel, Silvestre, Zukanović.

Sampdorija je sinoć došla u vođstvo u 15. minutu tako što je Kolumbijac Murijel prihvatio dugu loptu u šesnaestercu Vojvodine i odmah odigrao povratni pas, a na loptu je natrčao Eder i preciznim šutem pogodio levi ugao gola golmana domaćih Srđana Žakule.

Mogli su Italijani u prvom poluvremenu da ostvare i ubedljiviju prednost, jer su imali nekoliko ozbiljnih napada, od kojih je najopasniji bio u 36. minutu, kada je Sorijano posle solo akcije izašao sam pred golmana Vojvodine, šutirao je snažno, ali je Žakula uspeo da sačuva mrežu izbacivši loptu u korner.

Novosađani su u prvom delu bili najbliži pogotku u nadoknadi vremena, kada je Ožegović odlično prošao po desnom krilu, ušao u kazneni prostor gostiju i odlično centrirao na vrh šesnaesterca, ali je Maksimović bio neodlučan i velika prilika je otišla u nepovrat.

Najbolju šansu na utakmici Vojvodina je imala u 56. minutu. Vasilić je odlično centrirao sa desne strane, Ivanić je na tri-četiri metra od gola zahvatio loptu glavom, ali je pogodio u nogu golmana gostiju koji je stajao na gol liniji.

U 69. minutu Vojvodina je izvela odličan kontranapad. Stanisavljević je prošao po levoj strani i pokusao da centrira, ali je lopta pogodila nekog od odbrambenih igrača Sampdorije i odbila se do Sekulića koji je sa nekih 12 metara neometan šutirao, a Vivijano fantastičnom paradom izbacio loptu u korner.

Minut kasnije gosti su kaznili promašaje Novosađana. Eder je odlično prihvatio loptu duboko u polju Vojvodine i fenomenalno petom uposlio Murijela koji je doneo zasluženu, ali “Pirovu pobedu” Sampdoriji.

Autor: RTV, Tanjug, Beta
Foto: Tanjug, Jaroslav Pap