Početna Sport Fudbaleri Voše preokretom u četvrtfinalu Kupa Srbije

Fudbaleri Voše preokretom u četvrtfinalu Kupa Srbije

0

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su sinoć pobedili ekipu Mladost sa Satelita rezultatom 2:1.

Strelci za Vošu bili su Simić u 86. i Nemanja Nikolić u 90. minutu.

Vojvodina je imala prvu šansu na meču, posle kontre u osmom minutu, Baraj je proigrao Malbašića koji je izašao sam na golmana Kneževića, koji je pročitao njegovu nameru u pokušaju loba.

Mladost je prvi put ušla u šesnaesterac Vojvodine u 13. minutu i izborila penal. Milosavljević je po proceni glavnog sudije rukom blokirao udarac ka golu Carevića i on nije imao dilemu da pokaže na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Arsić koji je snažnim udarcem pogodio levi ugao golmana Carevića.

Nakon primljenog gola, Voša je ponovo vratila težište igre na polovinu rivala i krenula u novu ofanvizu, a prvi naredni pokušaj imao je Baraj, koji je u 22. minutu gađao sa 18 metara, na mestu je bio golman Knežević.

Do odlaska na odmor, Voša je imala još nekoliko dobrih prilika. Prvo je Čumić u 33. minutu šutirao iz slobodnjaka preko gola, a potom je su neprecizni bili Simić i Malbašić. U 42. minutu Voša je bila najbliža golu, Simić je lažnjakom sam sebi izgradio najbolju šansu, iz neposredne blizine šutirao je direktno u golmana Kneževića.

Vojvodina je nastavila da napada i od početka drugog poluvremena, a u 54. minutu Milan Rastavac je odlučio da osveži snage, pa su Nemanja Nikolić i Dejan Zukić zamenili Čumića i Milosavljevića, a kako to nije donelo boljitak, u 66. su ušli i Uroš Nikolić i Vukčević umesto Traorea i Malbašića, što je značilo totalnu ofanzivu domaće ekipe.

U narednih nekoliko minuta, Voša je imala dve stopostotne prilike. Prvo se Simić ubacio iz drugog plana i vratio povratnu za Vukčevića, koji je izblokiran, na odbijenu je naleteo Zukić, njegov udarac je odbranio ponovo sjajni golman Knežević. Dva minuta kasnije Nemanja Nikolić je prihvatio loptu na nekoliko metara, i još jednom je intervenisao golman Knežević.

U 86. minutu, Vojvodina je uspela da izjednači, Zukić je odlično proigrao Simića petom, a ovaj levom nogom od stative savladao do tada nesavladivog Kneževića za 1:1. U 90. minutu domaći su preokrenuli golom Nemanje Nikolića.

Njegov prezimenjak Uroš je oštro šutirao iz slobodnjaka sa 20 metara, Knežević je odbio pravo na nogu Nikoliću koji je pogodio za 2:1 i odveo Vojvodinu u četvrtfinale Kupa Srbije.

Ranije juče u četvrtfinale su se plasirali i Radnik, TSC, niški Radnički i Novi Pazar.

Mečevi četvrtfinala na programu su 3. maja, a parovi će biti određeni žrebom.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay