Početna Sport Fudbalerima Vojvodine obezbeđeni uslovi za vežbanje u kućnim uslovima

Fudbalerima Vojvodine obezbeđeni uslovi za vežbanje u kućnim uslovima

0

Usled pandemije koronavirusa i zabrane okupljanja većina sportista je u svojim domovima, odakle individualno treniraju i pripremaju se za nastavak šampionata.

Ista sudbina zadesila je i fudbalere Vojvodine koji sada treniraju u znatno izmenjenim uslovima, a da ostanu u dobroj formi pobrinuli su se čelnici kluba i treneri koji su im obezbedili plan rada i potrebne rekvizite za vežbanje u kućnim uslovima.

Kako ističe prvotimac novosadskog superligaša Emil Rockov, dobro podnosi vanredno stanje, ali dodaje da mu najviše nedostaje lopta.

“Pored tih online treninga koje radimo sa Sašom Semeredijem, i uz kontrolu Saleta Jakovića, imamo i zadatak da tri puta nedeljno istrčimo određene treninge, i to naravno svako radi u nekim uslovima koji su mu najbliži i najdostupniji, i nama su to konkretno, tj nama su to konkretno ovde na Dunavcu, jer tu blizu živim i onda tu istrčim te treninge, i nažalost moram da izađem iz kuće jer moram da održavam formu ali naravno dobili smo dozvolu od kluba za tako nešto i toga se pridržavamo“, kaže Emil Rockov, FK Vojvodina.

Možda i najteži zadatak trenutno imaju treneri, koji na sve načine pokušavaju da održe sportiste u što boljoj fizičkoj formi pred nastavak šampionata. Ovaj način rada je i svojevrsno izazov trenerima.

“U ovim situacijama potrebno je veoma kvalitetno improvizovati, mi smo uspeli vrlo brzo da reagujemo, i sada smo organizovali trenažni proces koji se sastoji iz tri različita dela, program trčanja koji se prati preko gprs uređaja gde mi možemo konstantno igrače da nadgledamo, da li je program realizovan, vožnje spining biciklova iz stana koje je obezbedio klub i određen broj vežbica sa svojom težinom i minimalnih rekvizita koje radimo zajedno sa igračima onlajn od kuće“, kaže Saša Semeredi, trener FK Vojvodine.

Čelnici kluba su zadovoljni sa trenutnim kvalitetom čitavog programa i reakcijom igrača koji su to dobro prihvatili i smatraju da neće biti problema po povratku na teren, dodaje Semeredi.

Izvor: RTV
Foto: PIxabay, Logo