Početna Sport Gajić: Zabranio sam komentarisanje suđenja

Gajić: Zabranio sam komentarisanje suđenja

0

fk-vojvodina-grb

Predsednik Fudbalskog kluba “Vojvodina” Vojislav Gajić izjavio je danas da je zabranio da se u tom klubu komentariše suđenje, jer, kako je rekao, u “Vojvodini” ne žele da se bave takvim temama već isključivo sportskim pitanjima i pitanjima funkcionisanja i stabilizacije kluba.

Gajić je rekao Tanjugu da ima nekih ljudi koji nemaju nikakve veze sa “Vojvodinom”, ali koji su sebi dali za pravo da komentarišu neke stvari, a ti komentari se kasnije često predstavljaju kao zvanični komentari kluba, što je, kako je naglasio, potpuno netačno.

– Ni u kakvim pričama o suđenju, nekakvim teorijama zavere ili nametanjima stava da je “Vojvodina” tobože nevoljeno dete srpskog fudbala i slične priče nas ne zanimaju i ne želimo ni ja niti bilo ko iz uprave FK “Vojvodina” da učestvujemo u njima. Mi želimo samo stabilnu i jaku “Vojvodinu” i tu je početak i kraj svih priča – rekao je Gajić.

On je istakao da su odnosi Fudbalskog kluba “Vojvodina” i Fudbalskog saveza Srbije na zavidnom nivou, a da su najbolji argumenti za tu tvrdnju činjenice da se dugo godina unazad nije dogodilo da dva trenera iz FK “Vojvodine” budu na mestu selektora nacionalnih selekcija, a jedan pomoćnik selektora.

To je sada slučaj sa Milanom Kosanovićem i Nenadom Lalatovićem, koji su selektori reprezentacija do 19, odnosno do 20 godina i sa Goranom Šaulom koji je pomoćnik Tomislavu Siviću u mladoj reprezentaciji, a tu treba dodati i to da se četiri – pet igrača “Vojvodine” nalaze u sastavima reprezentativnih selekcija.

Govoreći o planovima koje je pred sebe stavilo novo rukovodstvo “Vojvodine”, Gajić je rekao da je prvi zadatak nove uprave kluba, koja radi od pre dva meseca, da se napravi čvrst temelj, odnosno da se klub stabilizuje po svim segmentima, od finansija do omladinske škole koja je, kakao je kazao, “ključ svih ključeva ne samo za “Vojvodinu” nego za većinu klubova u svetu”.

On je istakao da je prezadovoljan učinjenim u poslednja dva meseca koliko nova uprava na čelu sa njim predvodi klub.

Pomaci su vidljivi u svim segmentima od omladinske škole “Ilija Pantelić”, gde treneri i sve mlađe kategorije imaju vrhunske uslove za trening i rad, do prvog tima koji iz utakmice u utakmicu pruža izuzetno kvalitetnu igru, pa, kakao je rekao, gotovo redovno od trenera protivničkih ekipa stižu komplimenti da “Vojvodina” igra najlepši fudbal u zemlji.

– To što po mnogima igramo najlepši fudbal ne znači automatski da ćemo biti prvaci, ali se trudimo da atraktivnom igrom privučemo gledaoce na tribine. Naravno, svako ko se takmiči u bilo čemu želi da pobedi tako i mi želimo trofeje i oni će vremenom doći siguran sam u to, ako ne ove godine ono naredne ili neke od narednih – rekao je on.

Sada nam je apsolutni prioritet da stvorimo stabilan klub koji će biti prepoznatljiv po lepoj igri, po mladim igračima i po uspešnom poslovanju, dodao je on.

– Ponavljam, kada sve ove preduslove ispunimo rezultati će doći sami po sebi – rekao je Gajić.

Što se tiče takmičarskih ambicija Gajić kaže da će “Vojvodina” sigurno naredne sezone, kao klub biti mnogo jača i zrelija, a samim tim i sa većim šansama za ostvarivanje najviših rezultata i to je po njemu realnost, mada od tog cilja ni ove godine ne odustaju jer, kakao je rekao, “Vojvodina” igra dobro i kvalitetno i legitimno je da želi da bude najbolja.

Ono što je novost u funkcionisanju nekog fudbalskog kluba u Srbiji, a što je “Vojvodina” u poslednja dva meseca počela da praktikuje, je organizovanje susreta privrednika koji su okupljeni oko FK “Vojvodina”, sa privrednicima iz gradova u kojima novosadski superligaš gostuje, kao što su Niš, Novi Pazar, Kruševac, Bačka Palanka, Subotica…

– To je neka moja lična vizija da kroz fudbal pokrenemo i druge sfere društva. Fudbal je jedno poluvreme, a drugo poluvreme je povezivanje gradova, privrede, ljudi, jer mislim da nam je to kao društvu neophodno – rekao je Gajić i dodao da takve inicijative i priliče “Vojvodini” jer je ona “stara dama srpskog fudbala”.

Kao još jednu izuzetno dobru i pozitivnu stvar koju je u “Vojvodinu” donela nova uprava Gajić je istakao činjenicu da se na tribinama stadiona “Karađorđe” iz utakmice u utakmicu nalazi sve više predstavnika gradske i pokrajinske administracije što je, kako je kazao, u prošlosti bilo teško i zamisliti.

– Lepo je u loži stadiona tokom utakmica videti gradonačelnika i njegove najbliže saradnike, kao i ljude iz Pokrajinske vlade, jer to je najbolji pokazatelj da klub ima podršku i Grada i Pokrajine i to sigurno, pored svega pomenutog, značajno doprinosi stvaranju stabilne i jake “Vojvodine” – zaključio je Gajić.

Izvor: Tanjug
Foto: Fk Vojvodina