Početna Sport Gradska liga: Dinamo sa 11 golova savladao Železničar

Gradska liga: Dinamo sa 11 golova savladao Železničar

Prolećni deo Gradske lige Novog Sada, šesti rang domaćeg fudbala, počeo je za vikend u Novom Sadu i okolini.

Derbi kola je igran u Suseku, gde su se Bačvani nadmetali sa Sremcima iz Rakovca. Drugoplasirani Susek dočekao je trećeplasirani Borac iz Rakovca. Iako se očekivala neizvesna utakmica, ekipa Suseka nadigrala je goste i odnela ubedljivu pobedu, rezultatom 7:1.

Dinamo iz Budisave je nastavio pobednički niz koji je započeo zimus, a ovog puta savladao je šestoplasirani Železničar i to sa 11:1. Ovakva injekcija za gol razliku omogućila je Dinamu da sa 12. mesta skoči na 10, čime su se izjednačili po broju bodova sa Vinogradarom, ali imaju bolju gol razliku.

Bolju gol razliku Dinamo ima i od Čeneja, Hajduka, Titela, Železničara, ekipa koje su ispred njega, a koje im “beže” za jedan do tri boda.

Miletić pokušava da se domogne mesta koje će ga vratiti nazad u Novosadsku ligu, gde se neslavno proveo prošle sezone. Na putu plasmana u viši rang savladao je Hajduk sa 3:0 i to ga smešta na četvrto mesto u šampionatu, sa istim brojem bodova kao trećeplasirani rakovački Borac.

U ostalim utakmicama igrali su: Obilić – Titel 0:2, Slanobarac – Sloga 3:2, Proleter – Vinograda 4:3, Moskva – Čenej 0:4.

Izvor: 021
Foto: Pixabay