Početna Sport Gradska liga Novi Sad menja ime! Menja se i sistem takmičenja!

Gradska liga Novi Sad menja ime! Menja se i sistem takmičenja!

0

Sezona 2021/22 bila je poslednja u kojoj je najniži stepen takmičenja nosio ime Gradska Liga Novi Sad.

U predstojećoj takmičarskoj sezoni 2022/2023 imena seniorskih liga biće promenjena, pa će se tako Gradska liga Novi Sad od avgusta nazivati DRUGA NOVOSADSKA LIGA, dok će se na dosadašnju Novosadsku ligu dodati samo prefiks PRVA.

Dakle, od početka prvenstva koji je predviđen za 20. avgust ”naše” dve lige nosiće imena Prva novosadska liga i Druga novosadska liga. Sistem takmičenja u ”prvoj” ligi ostaće isti, brojaće 16 klubova, dok su u ”drugoj” ligi promene vrlo izvesne.

Postoji inicijativa da Druga novosadska liga bude podeljena u dve grupe. U tom slučaju, predloženo je formiranje dve grupe od po osam ili devet ekipa, u zavisnosti koliko se ekipa priključi takmičenju jer skoro je izvesno da će se od nove sezone ”aktivirati” FK Sofeks i FK Slanobarac pa bi broj klubova u najnižem stepenu takmičenja bio osamnaest. Grupe bi bile podeljene na ”Istok” i ”Zapad” koje bi igrale po četvorokružnom sistemu (četrnaest kola u jesenjem delu i četrnaest kola u prolećnom delu) gde bi prvaci obe grupe direktno ulazili u Prvu novosadsku ligu.

Ovaj predlog je još uvek nezvaničan, međutim skoro svi klubovi su pozitivno odreagovali na ovu inicijativu. Više informacija imaćemo nakon Izvršnog odbora FS Grada Novog Sada.

Izvor: nsuživo.rs
Foto: Pixabay