Početna Sport Hokejaši Vojvodine poklekli pred Slavijom

Hokejaši Vojvodine poklekli pred Slavijom

0

Hokejaši Vojvodine poraženi su u dvomeču sa Slavijom u Ljubljani, u IHL šampionatu.

Malo je nedostajalo da Novosađani budu prvi koji će Slaviji uzeti tri boda, ali su poklekli u penal seriji. U prvom meču su Vošini oklopnici pružili odličan otpor lideru IHL karavana, mreže su mirovale čak 44 minuta.

Domaćini su došli do prednosti, ali već posle jednog minuta Voša je izjednačila preko Pušca. Pet minuta pre kraja, Čampa pogađa za vođstvo Slavije, ali Nikolić uzvraća i Voša dolazi do novog izjednačenja.

Nastavka meča kao i drame u penal seriji sigurno ne bi bilo da su posle izjednačenja sudije sankcionisale prekršaj nad Vučurevićem koji je u situaciji jedan na jedan sa golmanom fauliran ne samo za isključenje već i za penal. U penal seriji su ubedljiviji bili Slovenci, koji su sigurno trijumfovali.

Ipak, mogli su da budu zadovoljni Novosađani, pošto su jedan od retkih timova koji su uspeli da otkinu bod lideru šampionata. Isti podvig nažalost nisu uspeli da ponove i narednog dana.

U dvorani “Zalog” u Ljubljani, Slavija je u drugom meču slavila sa ubedljivih 6:0. Već posle prvog perioda, u kojem je Slavija vodila sa 3:0 bilo je jasno da će lider slaviti u ovom meču. Bili su umorni igrači Vojvodine, ali porazu je kumovalo i nedovoljno iskustva, a trener Rajan Koglan na raspolaganju je imao tek nešto više od dve postave.

Nakon što ih je Vojvodina u prvom meču izuzetno namučila, domaćini su u drugi meč ušli u pojačanom sastavu i zasluženo savladali Novosađane.

Posle 10 odigranih mečeva Vojvodina je peta na IHL tabeli, sa 11 osvojenih bodova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay