Početna Sport Hokejaši “Vojvodine” završili sezonu ubedljivom pobedom nad “Bledom”

Hokejaši “Vojvodine” završili sezonu ubedljivom pobedom nad “Bledom”

0

U poslednjoj utakmici u okviru Regionalne hokejaške lige koja okuplja deset najboljih ekipa iz Srbije, Slovenije i Hrvatske, novosadska “Vojvodina” je savladala slovenački “Bled” rezultatom 8:4.

Tri gola je postigao Laptev, dva Akimov, a po jednom su se u strelce upisali Milojković, Babić i Dergačev. S druge strane po dva pogotka postigli su Burazin i Vodnjov.

Novosađani su odlično počeli i prvu deonicu završili sa prednošću od 3:0, u drugoj je bilo 1:1, ali su igrači “Bleda” pojačali presing u poslednjoj trećini i učinili utakmicu potpuno neizvesnom pošto su brzo prišli na 4:3. Ipak, crveno-beli su imali snažan motiv, a to je da se pobedom oproste od vernih navijača koji su ih pratili tokom sezone, pa su na kraju ubedljivo trijumfovali.

Identičnim rezultatom u petak su na Spensu slavili Slovenci, pošto su dva tima oba međusobna duela igrala u Novom Sadu na samom kraju sezone.

Tako je “Vojvodina” završila takmičenje na osmoj poziciji sa pet pobeda u 18 utakmica što je odličan rezultat s obizirom na činjenicu da im je sezona kasnila jer im Grad nije na vreme obezbedio led u dvorani. Uz to, nekoliko godina su odsustvovali iz takmičenja, pa je pravi uspeh pet pobeda i to sve ostvarene na domaćem ledu u konkurenciji najboljih klubova Slovenije i Hrvatske. Takođe, na svakom meču je bilo više stotina navijača, a u samom klubu je sada već preko 120 mališana koji treniraju ovaj popularni zimski sport.

Inače, šampion Internacionalne lige je “Triglav”, a slede ga “Crvena zvezda”, “Celje”, “Bled”, itd.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay