Početna Sport Humanitarni turnir za pomoć vršnjacima na Kosovu i Metohiji

Humanitarni turnir za pomoć vršnjacima na Kosovu i Metohiji

0

U saradnji Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” s Vidovdanskog naselja i humanitarne organizacije “Sve za Kosmet”, sutra, 22. aprila, će biti organizovan jednodnevni humanitarni turnir u fudbalu za decu rođenu 2015. i 2016. godine.

Naziv ovog takmičenja je “Igraj za Kosmet”, a na njemu će nastupiti mališani iz beogradske “Crvene zvezde”, RFK “Novi Sad”, “Inđije”, “Slovena” iz Rume, “Spartaka” iz Subotice, “Radničkog” iz Sremske Mitrovice, “Loznice” i domaćina, novosadskog “Dinama”.

“Drago nam je što je ovaj događaj izazvao posebnu pažnju, pa se turnir organizuje pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada”, rekao je član Organizacionog odbora Uroš Milojković.

“Sve nas raduje pokazana želja naših mališana da pomognu, koliko to mogu, svojim vršnjacima na Kosovu i Metohiji. Očekujemo u subotu velik odziv najmlađih igrača, njihovih drugara, ali i roditelja i svih ljubitelja fudbala, jer sam siguran da će imati šta da vide. Svečano otvaranje turnira uslediće u 13.30 časova na igralištu FK “Crvena zvezda”, a dodela priznanja i zatvaranje turnira predviđeno je da počne u 18.45 časova. Posle toga publika i učenici prisustvovaće zanimljivom kulturno-umetničkom programu”, dodao je Milojković.

Organizatori su odredili da se u A grupi nadmeću “Crvena zvezda”, RFK “Novi Sad”, “Inđija” i “Sloven”, dok će u B grupi nastupiti “Spartak”, “Radnički” (SM), “Loznica” i “Dinamo”. Prvoplasirane ekipe odmeriće snage u borbi za zlatnu medalju i pobednički pehar, dok će drugoplasirani timovi igrati za treće, trećeplasirani sastavi za peto, a četvrtoplasirani za sedmo mesto na turniru.

Izvor: Dnevnik.rs/A. P.
Foto: Promo