Početna Sport Istraga protiv “Vojvodine” zbog napada na Trujića

Istraga protiv “Vojvodine” zbog napada na Trujića

0

Svetski sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) zatražio je od Evropske fudbalske unije (UEFA) da pokrene istragu protiv “Vojvodine” i “Ružomberoka”.

Fudbalski sindikat je reagovao nakon što je fudbaler novosadskog kluba Nikola Trujić napadnut u svlačionici posle utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Trujića su, po njegovim rečima, 6. jula u Slovačkoj, posle poraza od “Ružomberoka” i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope u svlačionici napali navijači “Vojvodine”. On je rekao da je u incidentu učestvovalo desetak navijača, koji su ga uhvatili za vrat i udarili u glavu.

– Sedeo sam u svlačionici nakon susreta, kada je, ni sam ne znam kako, grupa od desetak navijača “Vojvodine” tamo ušla. Kako im je to pošlo za rukom – ne znam. Reč je o prostoru u koji niko, osim samih igrača i funkcionera kluba, ne može da uđe. Predvođena Slobodanom Milutinovićem, ova grupa je ušla u našu svlačionicu, a Slobodan me je uhvatio za vrat i počeo da me gura. Optužio me je da sam se raspravljao s navijačima iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih, mislim da je reč o Milutinovićevom bratu, udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću “videti po povratku u Novi Sad” – ispričao je Trujić.

On je tada za Dnevnik rekao da će podneti tužbu protiv “Vojvodine”, kao i protiv onih koji su ga napali, a da razmišlja da preko UEFA tuži i “Ružomberok” zbog ulaska u svlačionicu osoba kojima tamo nikako nije bilo mesto.

“Ružomberok” je na svom terenu u revanšu pobedio sa 2:0 i ukupnim rezultatom 3:2 eliminisao “Vojvodinu”.

Izvor: Beta/021
Foto: FK Vojvodina