Početna Sport Istraga protiv “Vojvodine” zbog napada na Trujića

Istraga protiv “Vojvodine” zbog napada na Trujića

Svetski sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) zatražio je od Evropske fudbalske unije (UEFA) da pokrene istragu protiv “Vojvodine” i “Ružomberoka”.

Fudbalski sindikat je reagovao nakon što je fudbaler novosadskog kluba Nikola Trujić napadnut u svlačionici posle utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Trujića su, po njegovim rečima, 6. jula u Slovačkoj, posle poraza od “Ružomberoka” i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope u svlačionici napali navijači “Vojvodine”. On je rekao da je u incidentu učestvovalo desetak navijača, koji su ga uhvatili za vrat i udarili u glavu.

– Sedeo sam u svlačionici nakon susreta, kada je, ni sam ne znam kako, grupa od desetak navijača “Vojvodine” tamo ušla. Kako im je to pošlo za rukom – ne znam. Reč je o prostoru u koji niko, osim samih igrača i funkcionera kluba, ne može da uđe. Predvođena Slobodanom Milutinovićem, ova grupa je ušla u našu svlačionicu, a Slobodan me je uhvatio za vrat i počeo da me gura. Optužio me je da sam se raspravljao s navijačima iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih, mislim da je reč o Milutinovićevom bratu, udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću “videti po povratku u Novi Sad” – ispričao je Trujić.

On je tada za Dnevnik rekao da će podneti tužbu protiv “Vojvodine”, kao i protiv onih koji su ga napali, a da razmišlja da preko UEFA tuži i “Ružomberok” zbog ulaska u svlačionicu osoba kojima tamo nikako nije bilo mesto.

“Ružomberok” je na svom terenu u revanšu pobedio sa 2:0 i ukupnim rezultatom 3:2 eliminisao “Vojvodinu”.

Izvor: Beta/021
Foto: FK Vojvodina