Početna Sport Ivana Španović nastupa u Birmingenu

Ivana Španović nastupa u Birmingenu

0

ivana-spanovic-silikoni-ispala-evropsko-prvenstvo-1373883219-179779-610x327

Danas za Ivanu Španović, najbolju skakačicu u dalj i atletičarku Srbije, počinje zvanična sezona, pošto će nastupiti na izuzetno jakom i cenjenom mitingu u engleskom gradu Birmingemu.
Put ostrva Španovićeva i njen trener Goran Obradović krenuli su juče, odmah posle jutarnjeg treninga, a zanimljivo je to što će, posle takmičenja u Velikoj Britaniji, produžiti na miting u švedskom Malmeu.

Ova dva nastupa su bitna za atletičarku novosadske Vojvodine, kako bi u top-formi dočekala nastup na dvoranskom Evropskom prvenstvu, koje će se od 6. do 8. marta održati u Pragu.
“U Birmingemu će Ivana skakati u jakoj konkurenciji, a najveća rivalka biće joj domaća predstavnica, vicešampionka sveta u dvorani Katarina Yonson-Tompson. Od dva predstojeća nastupa očekujem da nam posluže kao dobri treninzi i podešavanje “nišanskih sprava”, odnosno zaleta pred EP u Pragu. Naravno, nadam se i dobrim skokovima, jer su svi pokazatelji tokom zimskih priprema bili na visokom nivou”, rekao je Goran Obradović.

Samo četiri dana kasnije, već u sredu, Španovićeva će skakati i u Malmeu.

“Iz Birmingema putujemo u Švedsku, gde će najveću rivalku Ivana imati u svetskoj i evropskoj prvakinji, Francuskinji Eloizije Lesur. Ipak, nama će u prvom planu biti stvaranje optimalnih uslova za vrhunske skokove u Pragu, iako očekujem barem jedan ekstremno dug skok možda već na predstojećim takmičenjima. Iskreno, voleo bih da Ivana najbolje skoči u Pragu i da tamo obori lični i državni rekord, jer svi parametri su tu: vrhunska brzina, snaga i tehnika skakanja. U svakom slučaju, očekujem dobre treninge i finiširanje priprema i verujem da će Španovićeva u predstojećim danima pokazati da je spremna za sjajne domete u sezoni koja je pred nama”, dodao je Goran Obradović.

Autor: Dnevnik