Početna Sport Ivana Španović oborila evropski rekord i osvojila zlato na EP

Ivana Španović oborila evropski rekord i osvojila zlato na EP

0

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je juče zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Najduži skok imala je u trećoj seriji, kada je ostvarila rezultat 7,24 metra, čime je oborila lični rekord i ubedljivo trijumfovala u Beogradskoj areni.

Ona je tako ostvarila treći najbolji skok u istoriji evropskih prvenstava i najduži skok u dvoranama u 21. veku. Pobednički skok je ujedno i 14. najbolji skok svih vremena računajući i rezultate na otvorenom.

“Lagala bih kad bih rekla da nisam ovo ovako zamišljala. Hvala vam puno na podršci, ponosna sam što se ovo desilo ovde. Videli ste koliko mi je puta u karijeri sreća manjkala, a večeras ste mi doneli sreću i bili mi vetar u leđa. Ovo je za ceo život”, rekla je Ivana posle takmičenja.

Španovićeva je prestupila u prvoj i petoj seriji, u drugoj je skočila 7,16, u četvrtoj 7,17, a u šestoj 6,73 metara.

Srebrnu medalju osvojila je Britanka Lorejn Judžen rezultatom 6,97 metara, a bronzanu Klaudija Salman-Rat iz Nemačke, koja je skočila 6,94.

Ivana Španović je tako odbranila zlatnu medalju na dvoranskom kontinentalnom šampionatu, osvojenu pre dve godine u Pragu.

Autor: Beta
Foto: Predrag Vučković