Početna Sport Jedan od najboljih Vošinih igrača zbog vojne obaveze morao da se vrati...

Jedan od najboljih Vošinih igrača zbog vojne obaveze morao da se vrati u Rusiju

0

Košarkaši Vojvodine dočekaće na Spensu danas, 18. februara, ekipu Tamiša u borbi za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije.

Košarkaši Vojvodine bore se za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, a u narednom periodu to će morati da čine bez Pavela Lobareva.

Vojvodina je trenutno u veoma lošoj situaciji, jer su tim desetkovale povrede i bolesti, a Filip Socek neće moći da računa ni na Pavela Lobareva, koji je morao da se vrati u Rusiju kako bi regulisao vojnu obavezu. Za sada nije poznato koliko dugo će Lobarev odsustvovati sa terena, s obzirom na to da, nezvanično, nastoji da odloži služenje vojnog roka.

Lobarev je jedan od najefikasnijih igrača Vojvodine u ovoj sezoni, sa prosekom od 16 poena po meču. On je na 17 utakmica postigao 275 poena, što ga stavlja na 11. mesto liste najboljih strelaca u KLS, a u Vojvodini je odmah iza Aleksandra Radulovića i Andrije Simovića.

Situacija je takva da su se u jednom momentu na treningu pojavila samo četiri igrača.

“Šta da radimo, moramo da se borimo do kraja kakve god da su teškoće u pitanju. Dolazi nam ekipa koja je u sličnoj poziciji kao i mi, a koja nam, pokazalo se, nikako ne leži. Oni su u borbi za opstanak uspeli nedavno da se pojačaju, dok smo bi ostali bez Lobareva, uz povrede i bolesti praktično polovine ekipe”, kaže Socek.

I Tamiš, kao i Vojvodina, bori se za opstanak, ali se nalazi u malo boljoj poziciji, s obzirom na to da su na 11. mestu, dok je Voša na samom dnu tabele. Ukoliko savlada Tamiš, Vojvodina bi još i imala šanse da se izbori za opstanak u KLS, dok bi večerašnji poraz gotovo pa zapečatio sudbinu crveno-belih.

Poslednji put kada su se ova dva tima sastala Pančevci su ostvarili najubedljiviju pobedu u sezoni, kada su dobili Vojvodinu sa 98:62.

Utakmica između Vojvodine i Tamiša igra se večeras na Spensu, sa početkom u 20 časova.

Izvor: 021
Foto: Printscreen