Početna Sport Još samo da uzme titulu: Lalatović postao trener sa najviše pobeda u...

Još samo da uzme titulu: Lalatović postao trener sa najviše pobeda u istoriji Voše

0

Pobeda “Voše” nad “Bačkom” u 13. kolu Superlige Srbije predstavlja deveti trijumf kluba u ovoj sezoni. Međutim, uz ova tri boda ponovo je ispisana istorija kluba, ali i lična istorija Nenada Lalatovića, koji je postao trener sa najviše pobeda u istoriji novosadskog kluba.

Bilo je potrebno da prođe više od šezdeset godina da bi se pojavio trener među “Lalama” koji će sa momcima u crveno-belim dresovima oboriti rekord Gustava Lehnera, koji je vodio ekipu od 1953. do 1957. godine. Lehner je na 131 meču ostvario 61 pobedu i taj broj nije moglo da premaši više od 60 trenera nakon njega.

A bilo je tu sjajnih trenera, od legende kluba Toze Veselinovića, preko Branka Stankovića i Jovana Kovrlije, Ljupka Petrovića i Milorada Kosanovića, do Milovana Rajevca, Zorana Milinkovića, Zorana Marića.

Od tog rekorda Gustava Lehnera osvojeni su važni trofeji, dva puta je “Voša” bila šampiona “one Jugoslavije”, dva puta je osvojen Kup Srbije, uzet je i Srednjoevropski kup. Jurio se Lehnerov rekord, a od sada će se juriti Lalatov.

Do obaranja rekorda Lalatović je došao kroz dva mandata u “Voši”. Vodio je klub od novembra 2015. do decembra 2016, da bi se u junu 2019. ponovo vratio u Novi Sad, za koji kaže da se oseća kao da je odrastao u njemu.

I pre nego što će postati trener “Vojvodine” sa najviše pobeda, Lalatović je već imao najbolji skor po pitanju odnosa pobeda i odigranih utakmica. Lale je do novog rekorda od 62 pobede na klupi “Vojvodine” stigao posle 103 takmičarska meča na kojima je vodio Novosađane.

Zbog svojih izjava, stavova, ali ponekad i ponašanja na terenu, Lalatović je bio osporavan, ali navijači “Vojvodine” nisu mogli da mu ospore rezultate koje je u oba mandata sa klubom do sada ostvario. Nakon novog trijumfa “Voše”, ali i oborenog rekorda, Lalatović kaže da je veoma ponosan, ali ukazuje da to nije ostvario sam.

– Hvala ljudima iz kluba i posebno Cviji, najboljem analitičaru u Srbiji. Drago mi je što su zadovoljni sa mnom, ali ove rezultate nisam napravio sam, već zajedno sa dve generacije fudbalera. Prva generacija je takođe igrala sjajno i moram da pohvalim i njih, a sa drugom sam osvojio trofej i postao trofejni trener. Oborio sam rekorde koje sam jurio, a jednog dana kada odem iz “Vojvodine”, drugi će juriti rekorde Nenada Lalatovića. To me čini jako srećnim i ponosnim – poručuje Lalatović, zahvaljujući se svom timu koji čine Šarac, Bratić, Jovanić, Semeredi, Janković, ali i fizioterapeutima, ekonomima, kuvarima, svima u klubu.

I dok je prošle sezone uzeo trofej Kupa Srbije sa “Vojvodine”, čime je postao i trofejni trener, Lalatović je nedavno poručio da ne vidi razlog zbog kog “Voša” ne bi jurila titulu prvaka Srbije ove sezone. Iako ukazuje da “Crvena zvezda” i “Partizan” imaju skuplje timove, smatra da je “Voša” dokaz da se kvalitetan tim može sastaviti od igrača iz Superlige i talenata iz omladinskog pogona kluba.

– “Vojvodina” je veliki klub i pripada joj da bude prvak Srbije, te se nadam da će se to u skorije vreme i desiti. Moj cilj je da sa mojom “Vojvodinom” i ove sezone osvojim trofej – poručio je nedavno Lalatović.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina