Početna Sport Kabel siguran protiv Zemuna na “Karađorđu”

Kabel siguran protiv Zemuna na “Karađorđu”

0

Fudbaleri Kabela savladali su Zemun rezultatom 2:0 u 12. kolu Prve lige Srbije.

Izabranici Zorana Vasiljevića ove sezone još nijedan meč nisu odigrali na svom terenu, nego su domaćini bili na stadionu Proletera, a proteklog vikenda i na “Karađorđu”. Zbog toga u redovima crveno-crnih postoji velika želja da se što pre vrate na teren kraj Štranda, kako bi se zaista osetili kao domaćini u utakmicama u kojima pokušavaju da izbore promociju u najelitniji rang domaćeg fudbala.

Ipak, ovu prepreku igrači novosadskog tima uspevaju da savladavaju i da pruže dobre partije, iako im je ovo prva sezona u Prvoj ligi Srbiji.

Krenuo je Kabel ofanzivno protiv Zemuna i to im se isplatilo u 29. minutu. Nakon dobrog ubačaja u šesnaestercu Zemuna pao je napadač Novosađana, a glavni arbitar Nikitović pokazuje na belu tačku. Precizan sa 11 metara bio je Zoran Karać, koji donosi prednost domaćinu.

Nije dugo prošlo, a Kabel je uspeo da uveća prednost. Nakon udarca iz ugla u skoku je najviši bio Milovan Petrić, koji je glavom prosledio loptu u mrežu Zemuna.

U nastavku meča Zemun je igrao sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton, potpuno zasluženo, u 47. minutu, dobio Nikola Vukajlović.

Mogli su igrači Kabela i do ubedljivije pobede, Vladić je u situaciji jedan na jedan omašio čitav gol, dok je Pantelić zatresao prečku u sličnoj situaciji.

Borba u Prvoj ligi je i dalje dosta neizvesna. Razlika između prvog i osmog kluba na tabeli je svega pet bodova. Posle upisane pete pobede Kabel se sa 20 bodova popeo na treću poziciju u šampionatu, a prvoplasirani Grafičar mu beži dva boda.

U narednom kolu, koje se igra već u sredu, Kabel odlazi u Pirot, na teško gostovanje Radničkom. Izabranicima Zorana Vasiljevića veoma je važno da potvrde pobedu sa “Karađorđu” kako bi se održali u samom vrhu Prve lige.

Izvor: 021
Foto: Pixabay