Početna Sport Kabel vezao četvrti remi: I dalje na četvrtom mestu na tabeli Prve...

Kabel vezao četvrti remi: I dalje na četvrtom mestu na tabeli Prve lige Srbije

0

Fudbaleri Kabela ponovo su igrali nerešeno, ovog puta sa Kolubarom, rezultatom 0:0, čime su propustili priliku da se vrate na prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije.

U poslednja četiri kola Kabel, koji je krenuo dosta dobro na početku sezone, postigao je samo jedan gol. Otkad u igračkom pogonu nije kapiten Stefan Petrović, novosadski klub nije uspeo da ostvari pobedu, ali je uspeo da izbegne poraze.

Ostaje žal u redovima crveno-crnih zbog propuštenih prilika u meču protiv Kolubare. Napadali su igrači Kabela, bili daleko konkretniji od protivnika, ali na kraju nisu uspeli da dođu do nove pobede.

U prvom poluvremenu su uspeli da zatresu mrežu gostiju, nakon što je na desnoj strani lopta ubačena visoko u peterac, Vladić je naleteo na nju i smestio je u mrežu. Ipak, zbog starta sa leđa, sudija Tomić svirao je faul u napadu.

Nastavio je Kabel sa napadima i u drugom delu igre, imali su nekoliko dobrih prodora po desnoj strani, potom centaršuteva, ali su najistureniji igrači novosadskog tima bili neprecizni. Odličan udarac ka golu Kolubare uputio je Nebo, ali je čuvar mreže lazarevačkog prvoligaša bio na visini zadatka i uspeo da tu loptu prosledi u korner.

Posle četiri vezana remija, Kabel ostaje na četvrtom mestu na tabeli Prve lige Srbije sa 13 bodova, a samo dva boda manje ga deli od prvoplasiranog Metalca. Nasuprot tome, novosadskom klubu za vrat diše čak sedam timova, s obzirom na to da upravo jedanaestoplasirana Kolubara ima svega dva boda manje od Kabela, pa bi eventualni kiks crveno-crnih mogao da predstavlja ozbiljnije udaljavanje od pozicije u vrhu tabele koju žele zbog ambicija za plasman u najviši rang domaćeg fudbala – Superligu Srbije.

U narednom kolu, koje se igra 15. septembra, Kabel odlazi u Dobanovce na duel protiv Budućnosti. U pitanju je pretposlednji tim na tabeli, koji je u dosadašnjem toku prvenstva ostvario samo jednu pobedu, tri remija i četiri poraza, pa su Novosađani i u ovom meču favoriti.

Izvor: 021
Foto: Pixabay