Početna Sport Karate “Kup prijateljstva” u Novom Sadu

Karate “Kup prijateljstva” u Novom Sadu

0

Četrnaesti karate “Kup prijateljstva” okupio je i ove godine u Novom Sadu takmičare iz pet zemalja regiona, a organizatori iz novosadskog kluba “Mavaši” potvrdili su da je taj borilački sport sve popularniji među mališanima.

Mala sala SPENS-a bila je puna najmlađih takmičara fokusiranih da se pokažu u najboljem svetlu, slika je koja je na pravi način pokazala trud organizatora da nastave tradiciju “Kupa prijateljstva”, turnira koji je ponovo okupio mlade nade iz zemalja okruženja.

– Ovde okupljamo sve naše prijatelje i sve ljubitelje sporta. Ovo je turnir za decu od 14 do 21 godine, a to je period kada se kreće sa takmičarskim karateom. Na ovom turniru se oni pripremaju za ozbiljnija takmičenja, ali je prevashodni cilj da se zabave i dobro druže, uz svakako dobre mečeve – naglasila je predsednica kluba “Mavaši”, Tamara Babić.

Ulazak karatea u porodicu olimpijskih sportova uticala je na popularnost tog sporta, a naši najbolji takmičari poseban motiv za dokazivanje imaće naredne godine, kada će Novi Sad biti domaćin Evropskog prvenstva.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs