Početna Sport Karate savez Kosova: Učestvovaćemo na EP u Novom Sadu

Karate savez Kosova: Učestvovaćemo na EP u Novom Sadu

0

Sekretar Karate saveza Kosova, Nazim Gaši potvrdio je da će karatisti s Kosova učestvovati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, od 9. do 13. maja.

Kosovski karate savez doći će na prvenstvo u kompletnom sastavu sa svojim sportistima, zvaničnicima, sudijama, selektorom i trenerima, kao što bi inače otišao na bilo koje drugo, lokalno, evropsko ili medjunarodno takmičenje“, rekao je Gaši za list “Danas”.

Dodao je da na EP u Novom Sadu učestvuju jer je Kosovo član evropske i svetske karate federacije.

Upitan da li je o mogućim bezbedonosnim rizicima razgovarao sa Karate federacijom Srbije, Gaši je odgovorio da je bezbednost učesnika isključiva obaveza domaćina.

Ako Srpska karate federacija smatra da postoje pretnje ili da su naši sportisti u opasnosti, onda treba da preduzme mere opreza kako bi takmičari sa Kosova imali jednake šanse kao i ostali da se bore za olimpijske poene“, rekao je Gaši.

Podsećamo da je nedavno Srbija u dva navrata odustala od takmičenja na kojima je trebalo da nastupe predstavnici Kosova. Prvo je zabranjena kvalifikaciona utakmica za Svetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice, a potom je Džudo savez odlučio da povuče svoje takmičare sa nadmetanja u Sarajevu.

Izvor: Beta, 021, Danas
Foto: Pixabay