Početna Sport Kasim Kamenica smenjen zbog neuspeha u Kupu i ponašanja prilikom dodele medalja

Kasim Kamenica smenjen zbog neuspeha u Kupu i ponašanja prilikom dodele medalja

0

Upravni odbor Rukometnog kluba Vojvodina smenio je šefa stručnog štaba Kasima Kamenicu.

Umesto Kamenice, na kormilo kluba će u narednom periodu stati dosadašnji pomoćni trener Boris Rojević. On je praktično četvrti trener koji će voditi novosadski tim u sezoni 2017/18, posle Boška Rudića, Dragana Kukića i, sada smenjenog, Kamenice.

Predsednik RK Vojvodina Milan Đukić kaže za 021.rs da su glavni razlozi za smenu Kamenice neostvareni rezultati, odnosno neosvajanje Kupa čije se polufinale i finale igralo u Novom Sadu, ali i događaj prilikom dodele medalja na ceremoniji za finaliste takmičenja – Vojvodinu i Železničar.

Upravni odbor, koji se sastao juče u toku prepodneva, doneo je jednoglasnu odluku da trener Kasim Kamenica bude smenjen, pre svega zbog neuspeha u Kupu. Drugi razlog je nesportsko ponašanje koje Vojvodina nikada, ni kod jednog trenera, pa kako god da se on zvao i prezivao, nije tolerisala, a to je da se odbije izlazak na postolje i prijem srebrne medalje za finalistu kupa. To je jedna stvar koja se u Vojvodini nikad nije gajila. To je uvreda za klub, za rukomet, za Rukometni savez Vojvodine, Rukometni savez Srbije…“, poručuje Đukić i dodaje da je taj potez izazvao revolt publike i uprave.

Po njegovim rečima, najgora stvar koju možete da pomislite u sportu je da ste videli gotovo sve. Čitava situacija je, kaže, zatekla upravu kluba. Kao trenutno rešenje doneta je odluka da prvi tim vodi dosadašnji pomoćni trener Boris Rojević, koji je prethodno ostvario zapažene rezultate sa juniorima “crveno-belih”.

U ovom momentu ne mogu da kažem da li će Rojević biti trajno rešenje. Svi smo zatečeni razvojem događaja i ne bih ja davao sebi za pravo da sam, bez Upravnog odbora, donosim odluku. U ovom momentu ekipu vodi Rojević, a da li ćemo tražiti nekoga ko će ceo plej-of voditi zajedno sa njim ili će to sam da radi, to ćemo da vidimo. U svakom slučaju, Boris Rojević je neko ko je u Vojvodini ponikao i kao igrač i kao trener, i mi na njega računamo. Ne može večito da bude drugi trener i u jednom momentu će morati da dobije šansu da vodi prvi tim“, navodi Đukić za 021.rs.

Izvor: 021.rs
Foto: RK Vojvodina