Početna Sport Košarka: Poraz “Vojvodine” od “Beovuka” na Spensu

Košarka: Poraz “Vojvodine” od “Beovuka” na Spensu

0

Košarkaši “Vojvodine” poraženi su od ekipe “Beovuka”, na domaćem terenu, rezultatom 92:88 u 24. kolu Košarkaške lige Srbije.

Kao i u meču u prvom delu sezone, publika je mogla da gleda napetu utakmicu u kojoj su oba tima igrala izjednačeno. Već u prvoj četvrtini, koja je završena sa 21:21, pokazalo se da će konačni rezultat zavisiti od nijansi u igri.

U drugoj četvrtini se rezultat smenjivao. Izabranici Filipa Soceka su u jednom momentu imali osam poena prednosti, ali je došlo do pada u igri. Košarkaši “Beovuka” su se uspešno izvukli iz rezultatske krize, izjednačili, a potom i poveli, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 48:46 u koristi Beograđana.

U trećoj četvrtini utakmica se nastavila u istom tempu. Igralo se poen za poenom, a rezultat bi bio daleko drugačiji da su “crveno-beli” imali bolji procenat pogođenih šuteva za tri poena. Svoju minutažu u trećoj četvrtini dobro je iskoristio Berbakov, pa je rezultat pred početak poslednje četvrtine bio 71:71.

Greške igrača “Vojvodine” u poslednjoj deonici dobro je koristio protivnik, pa su tri minuta pred kraj meča imali četiri koša prednosti. Priliku da se približe “Beovuku” imali su Novosađani u poslednjim sekundama, ali je Janjić bio neprecizan sa linije slobodnih bacanja. Konačni rezultat 92:88 za beogradski tim postavio je Maksimović.

Najefikasniji u timu “Vojvodine” bili su Janjić sa 22 i Stojanović sa 14 koševa, dok su se u protivničkom taboru najviše iskazali Grušanović sa 19 i Marjanović sa 18 postignutih koševa.

Posle drugog uzastopnog poraza, i dva kola pred kraj Košarkaške lige Srbije, “Vojvodina” se nalazi na šestom mestu na tabeli, a ta pozicija je vodi u Superligu. U narednom kolu, koje se igra 31. marta, “Vojvodina” odlazi na megdan subotičkom “Spartaku”.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay