Početna Sport Košarkaši “Vojvodine” na Spensu dočekuju Sremce

Košarkaši “Vojvodine” na Spensu dočekuju Sremce

0

Košarkaši “Vojvodine” dočekaće danas, 5. januara, ekipu “Dunava” iz Starih Banovaca, u 14. kolu Košarkaške lige Srbije.

Novosađani su u situaciji na kojoj joj niko ne zavidi, s obzirom na to da se nalaze na začelju tabele KLS-a. Toga su svesni i u stručnom štabu crveno-belih, a pre svih trener Filip Socek.

– Nalazimo se u nezavidnoj situaciji i svaka utakmica, počev od ove, za nas je borba za goli život. Iskreno se nadam da su igrači to shvatili, jer ruku na srce, oni se najviše za sve pitaju. U meču protiv “Dunava”, koji je dobra ekipa, treba nam jaka odbrana, pogotovo na “pik end rolu”. Ako u nedelju budemo tim, ako ginemo na parketu za svaku loptu, onda imamo šansu da pobedimo. Verujem da možemo do uspeha i da će se obistiniti moje predviđanje da će Novosađani u novoj godini gledati neku novu, bolju “Vojvodinu” – poručio je Socek.

“Dunav” se trenutno nalazi na devetom mestu Košarkaške lige Srbije, sa pet pobeda i osam poraza. Ova dva tima su do sada četiri puta odmerili snage i u tim duelima “Dunav” se pokazao kao jači protivnik. Od četiri utakmice, “Dunav” je slavio tri puta, a “Voša” jedanput.

Jedan od ovosezonskih lidera Novosađana Andrija Simović ukazuje na to da je meč protiv “Dunava” jedan od najvažnijih ove sezone.

– Ovo je najvažnija utakmica za nas, možda i od početka sezone. Neće nam biti lako protiv “Dunava”, ali pobeda bi nam otvorila realnu borbu za opstanak. Podrška publike bi nam puno značila – zaključuje Simović.

Utakmica između “Vojvodine” i “Dunava” igra se u Velikoj sali Spensa, sa početkom u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay