Početna Sport Košarkaši Vojvodine poraženi na Spensu

Košarkaši Vojvodine poraženi na Spensu

0

Košarkaši Vojvodine doživeli su drugi poraz ove sezone, pošto ih je Zlatibor savladao rezultatom 91:82, u zaostalom meču 8. kola Košarkaške lige Srbije.

Trećeplasirani Zlatibor, sa dve utakmice manje od Vojvodine, došao je u Novi Sad i upisao svoju devetu pobedu u šampionatu.

Domaćini nisu imali rešenje za pleja Čajetinaca Nemanju Protića, koji je odigrao odličnu utakmicu, postigavši 31 poen. Najbolja defanziva prvenstva nije uspevala da zaustavi brzonogog Protića, koji se nekoliko puta probijao kroz odbranu Voše.

Iako je prva četvrtina pripala domaćinu (19:15), na poluvreme se, ipak, otišlo sa rezultatom na semaforu koji je išao u korist gostima – 36:35 za Zlatibor.

U nastavku su držali igrači Vojvodine tempo za protivnikom, koji se na kraju treće četvrtine (31:27), odlepio na pet poena razlike. Uspeli su u poslednjoj deonici da se približe na tri poena zaostatka, ali bi onda Protić ponovo krenuo u kaznenu ekspediciju, praveći veću razliku u korist svog tima.

Na kraju je i poslednja četvrtina pripala Zlatiboru (24:20), postavljajući konačan rezultat na 91:82.

Voša sa 13 odigranih utakmica ima 11 pobeda i dva poraza, što je smešta na prvo mesto na tabeli. Međutim, ozbiljno joj prete i Mladost i Zlatibor, koji imaju po dve utakmice zaostatka za liderom.

Izvor: 021
Foto: Pixabay