Početna Sport Košarkaši Vojvodine spremni za derbi kola

Košarkaši Vojvodine spremni za derbi kola

0

Košarkaši Vojvodine će u sredu, 18. januara, u okviru 18. kola domaćeg šampionata dočekati ekipu Zlatibora. Taj susret imaće epitet derbija kola s obzirom da se oba tima nalaze u vrhu tabele.

Nakon važnog trijumfa nad Novim Pazarom u gostima prethodnog vikenda, čime je prekinut niz od dva poraza u Košarkaškoj ligi Srbije, Vojvodinu očekuje jedan od najvažnijih mečeva kada je reč o borbi za vrh tabele. U malu salu Spensa dolazi trenutno drugoplasirani tim u prvenstvu i aktuelni šampion ABA 2 lige – Zlatibor.

“Mi igramo protiv jedne organizacije koja je u svakom smislu te reči na jednom visokom nivou – od trenera preko igrača pa do svih ljudi u klubu. Njihovi igrači sve prepoznaju na terenu, pre svega napadački. U superlativima pričamo kada pričamo o ekipi Zlatibora, ali to ne znači da ćemo mi neko preterano strahopoštovanje da imamo”, istakao je šef struke Vojvodine, Miloš Isakov Kovačević.

Pored želje za pobedom, igrači žele što veću podršku publike što je posebno naglasio bek Vojvodine, Uroš Banjac.

“Ako mi uđemo dobro u utakmicu i neke njihove mismečeve budemo dobro branili u defanzivnom delu, imaćemo dobar ishod pa ćemo slaviti u derbiju kola. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže jer će nam to značiti”, rekao je Banjac.

Kada je reč o zdravstvenoj situaciji kod novosadskog tima, za derbi kola neće konkurisati Ljubomir Čampara i Nikola Pešaković, dok bi ostali igrači trebalo da budu potpuno spremni za predstojeći duel.

Utakmica između Vojvodine i Zlatibora počinje u sredu. 18 januara, od 18 časova.

Izvor: RTV.rs
Foto: KK Vojvodina