Početna Sport Košarkaši Vojvodine uzeli Kup Srbije

Košarkaši Vojvodine uzeli Kup Srbije

0

Košarkaši Vojvodine osvajači su Kupa Srbije drugog stepena, pošto su u finalu deklasirali Radnički rezultatom 103:72.

Novosađani su do trofeja došla uzimajući četvrtine sa 19:12, 32:25, 28:13, 24:22, te nijednog trenutka nisu dozvolili protivniku da im ugrozi prednost jednom kada su je stekli. Na ruku crveno-belima je išlo i to što je trener Radničkog odmarao nekoliko važnih igrača za utakmice u prvenstvu.

Domaćini su imali tek početno vođstvo, ali je Voša brzo ušla u svoj ritam i preokrenula rezultat. Iako izabranike Miroslava Nikolića nije hteo šut za tri poena, defanziva je radila dobro i Voša je uvećavala svoju prednost.

U drugom poluvremenu viđena je odlična igra Novosađana, igrali su brzo i efikasno, a protivnik se nije video u odnosu na crveno-bele. Bili su ubedljivi Novosađani da su poslednju deonicu mogli sasvim mirno da privedu kraju i da konačno podignu pehar.

“Mislim da smo pokazali da smo bolja ekipa od Radničkog, koji je, doduše, večeras odmarao par glavnih igrača za mnogo važnije utakmice u prvenstvu. Za razliku od prethodne utakmice u prvenstvu, ovoga puta nismo dozvolili sebi bilo kakav vid opuštanja, tako da smo na kraju zasluženo dobili ovaj meč. Mi smo samim plasmanom među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju ostvarili naš prvobitni cilj, a pri tom smo uspeli da se domognemo i ovog vrednog trofeja”, poručio je trener Vojvodine Miroslav Nikolić.

Voša će igrati na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, koji će se održati ove godine u Novom Sadu, zajedno sa ekipom Radničkog, Mladosti, te pet najboljih srpskih timova iz ABA lige.

Izvor: 021
Foto: Pixabay