Početna Sport Košarkaši Vojvodine večeras protiv ekipe Metalca na Spensu

Košarkaši Vojvodine večeras protiv ekipe Metalca na Spensu

0

kk-vojvodina_640x330

Košarkaši Vojvodina Srbijagas večeras u maloj dvorani Spensa ugostiće ekipu Metalca i biće ovo premijerni meč crveno-belih u superligaškoj trci.
Nakon sjajnih izdanja u KLS gde su s lakoćom i mnogo pre kraja ligaškog dela izborili plasman u Superligu, izabranike trenera Dušana Alimpijevića sada očekuje mnogo teži zadatak. Oni će u društvu ekipa “s Jadrana” i starih rivala iz Prve lige, pokušati da izbore što bolji plasman i sezonu završe uspešno.

Crveno-beli su iskoristili pravo i pojačali se uoči nastavka takmičenja. U redove tima iz Srpske Atine stigao je najbolji igrač kraljevačke Sloge Marko Radonjić koji igra na poziciji plejmejkera i beka, dok je izostalo pojačanje na poziciji centra. Očekivanja uoči starta Superlige, izneo je trener crveno-belih Dušan Alimpijević.

“S obzirom da smo se pred start Superlige pojačali samo na poziciji plejmejkera, a nismo uspeli da dovedemo još jednog centra, a na drugoj strani smo ostali bez dva najbolja igrača, nemamo prava da očekujemo velike domete. Nećemo juriti četvrto mesto koje vodi u ABA ligu. Cilj nam je da odigramo što časnije i borbenije sve utakmice i da vidimo gde smo u ovom trenutku u odnosu na četiri najbolja tima. Ovih 14 kola biće svojevrsna nagrada za momke koji su izneli teret tokom prvoligaške sezone. Nadam se da će atraktivni rivali biti magnet za publiku i da će tribine Spensa biti pune u predstojeća dva mesec”.

Prva prepreka je sjajna i borbena ekipa iz Valjeva koja je partijama u ABA ligi u debitantskoj sezoni izborila plasman u Evrokup.

“Očekujem da pružimo maksimum u večeranjem meču i da pristupom i borbenošću pokušamo da pariramo Metalcu koji je apsolutni favorit. Naruku nam ne ide i činjenica da se Jeremić nije oporavio od distorzije zgloba koju je zaradio u poslednjem kolu protiv OKK Beograda, a Branković je takođe pod znakom pitanja zbog problema s kolenom. O Valjevcima koje sjajno vodi trener Đokić, najbolje govore partije u ABA ligi. Osvojili su šesto mesto i izborili učešće u Evrokupu naredne sezone”.

“Pojačali su se dolaskom Jeremića i Jankovića i sigurno da će u Spensu s pravom jurišati na pobedu. Učinićemo sve da im pružimo što jači otpor i pokažemo da smo s pravom izborili plasman među osam najboljih timova Srbije”, zaključio je trener Vojvodine Dušan Alimpijević.

Utakmica prvog kola Superlige Vojvodina Srbijagas – Metalac igra se večeras, s početkom u 20 časova.

Autor: Dnevnik
Foto: Fejsbuk