Početna Sport Kozić: Glavni prioritet u sledećoj sezoni je titula!

Kozić: Glavni prioritet u sledećoj sezoni je titula!

0

odbojka,-ok-vojvodina-jpg_660x330

Završili su odbojkaši Vojvodine NS seme jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba i to s dva osvojena trofeja, u Kupu Srbiji i evropskom Kupu izazivača, a u domaćem prvenstvu stali su u polufinalu plej-ofa.
Prvi osvojen evropski trofej u istoriji naše odbojke ukrasio je sezonu, a šef struke crveno-belih Strahinja Kozić zadovoljan je učinjenim u minulih nešto više od osam meseci.

“Osvojili smo dva trofeja i zadovoljan sam sezonom. Doneli smo prvi evropski trofej za naš klub i za našu zemlju, domaći Kup smo vratili u Novi Sad, ali ostaje žal za trećim trofejom koji smo jako želeli, titulu prvaka. Veoma teško je bilo igrati čitave sezone na tri fronta, imalo je to i prednosti i mana. Evropski mečevi puno su nam koristili na početku, za ispravljanje grešaka i sticanje samopouzdanja, a s druge strane, kako smo išli korak po korak, apetiti su rasli i sigurno je zbog toga u domaćem plej-ofu falilo neophodne svežine. Brzo se sve izdešavalo, vratili smo se u ponedeljak iz Lisabona, a već u četvrtak smo igrali sa Zvezdom. Nerealno, polufinale je završeno u tri meča, Zvezda je bila mnogo svežija i videla se kod nas emotivna ispražnjenost, ma koliko da smo želeli titulu”, počeo je priču Strahinja Kozić.

Čitave sezone pratili su vas pehovi, pre svega sa igračkim kadrom. Koliko se to osetili u završnici prvenstva?

“Imali smo puno povređenih igrača tokom sezone, pa i sada na kraju u plej-ofu, ali ponosan sam na momke koji su sve odradili maksimalno profesionalno. Povrede, pogotovo Borislava Petrovića, koji puno znači i za koga očekivali da će biti spreman, na kraju nije mogao da pomogne i to se videlo. Povrede su sastavni deo sporta, ali smo se s njima borili čitave sezone. Bilo je perioda kada smo imali tri juniora u ekipi, na mečevima u Kraljevu i Kladovu su Bojičić, Nadaždin i Simić igrali i pokazali da treba računati na njih u budućnosti, ali i oni dobili ozbiljniju šansu kroz pehove koje smo imali. Zbog svega navedenog, moramo svi da budemo zadovoljni učinjenim”.

Početak godine doneo je prekretnicu i veliki napredak u igri. Da li ste to očekivali?

“Kostur tima je ostao u odnosu na prošlu sezonu, ali trebalo je vremena da se novi igrači uklope i da se poklope željene kockice. Očekivali smo da tako bude, a svojevrsna prekretnice bile su utakmice s Trentinom i s Novim Pazarom kada smo shvatili koliko možemo. Iz ta dva meča smo mnogo pametnog izvukli i mislim da smo od tada zablistali u punom sjaju. Čitave sezone igrali smo veoma dobro na domaćem terenu i pretrpeli svega dva poraza što je takođe jedna od dobrih stvari koje moram da pomenem kada pričam o ovoj sezoni”.

Koliko će vas ovosezonski trofeji obavezati na uspeh u idućoj sezoni?

“Pokazala je ova generacija da ima potencijal i kvalitet, ali biće promena u igračkom kadru, što je i očekivano jer većini momaka ističu ugovori. Voleo bih da ostanu na okupu, ali o tome ćemo više znati u narednih mesec dana. Vojvodina je veliki klub, s najvišim ambicijama, i pravićemo ekipu za najveće domete i sledeće sezone, a glavni prioritet je titula. Dobro je što će u timu za sledeću sezonu biti dosta naše dece, a veoma je moguće da tu bude i jedan ili dvojica starijih i iskusnijih igrača”, rekao je Kozić.

Da li biste menjali dva osvojena trofeja za titulu?

“Ovo što smo uradili u Evropi je ogroman uspeh i pitanje je hoće li ga neko nekada ponoviti, a za titulu uvek ima vremena. Najmlađa ekipa u evropskim nadmetanjima uspela je da dođe do trofeja i to će ostati nedosanjani san za mnoge naredne generacije, tako da, možda i bih, možda i ne bih menjao trofeje”, istakao je Kozić.

Autor: Dnevnik