Početna Sport Kozić: Titula je apsolutni prioritet

Kozić: Titula je apsolutni prioritet

0

ok-vojvodina,-odbojka,-jovanovic-igor

Posle jedne od najuspešnijih sezona u istoriji kluba u kojoj su osvojili Kupa Srbije i Kup izazivača i igrali finale plej-ofa, pred odbojkašima Vojvodine NS seme nalazi se veliki posao jer žele da odu korak dalje, barem kada je u pitanju domaće prvenstvo. Voša želi titulu, prvu posle sezone 2006/07. i ne prihvata ništa manje od najvrednijeg pehara zemlji.

Prilike za to će i te kako biti, a najvažnije je da crveno-beli ove sezone neće robovati evropskim takmičenjima i zgusnutom rasporedu jer se mečevi Lige šampiona igraju na svake dve nedelje, pa će biti i vremena i prilike za pođednaku borbu na svim frontovima.

Iako je ekipa ostala bez udarnog napadačkog trija Katić-Stanković-Luburić, klub je pravovremeno reagovao i angažovao pojačanja, primače servisa Marka Nikolića, Miloša Vemića i korektore Petra Premovića i Aleksandra Minića. Zato je šef stručnog štaba Strahinja Kozić prvi put u svojoj trećoj sezoni na klupi rekao da je titula prioritet i da želi najcenjeniji pehar da vrati u već ionako pretrpane vitrine.

Titula je apsolutni prioritet i sve će biti podređeno osvajanju domaćeg prvenstva. Igraćemo Ligu šampiona i to je velika stvar za nas jer će ekipa kroz jake utakmice sticati neophodno iskustvo i uigravati se kako bi bila najbolja kada to bude najpotrebnije. Sreća je pa neće biti mnogo utakmica kao što je to bilo lane, kada nas je osvajanje Kupa izazivača udaljilo od šampionske titule,” rekao je Kozić.

Da li ste zadovoljni pojačanjima?

“Mislim da smo odradili zaista veliki posao u tom segmentu. Doveli smo pojačanja na koja možemo da se oslonimo, a pored četvorice novih, u timu je ostao i Borislav Petrović. Pored toga što su odlični igrači, sve novajlije su i veoma dobri momci i to je bilo veoma bitno kod njihovog angažovanja jer želimo da, kao i prošle sezone, pravimo porodični atmosferu koja vodi do uspeha. Biće ekipa spoj mladosti i iskustva i nadamo se najboljem u sezoni od koje mnogo očekujemo, a biće sigurno i dosta prilika da mlađi igrači dobiju šansu, da se dokažu i da napreduju jer su oni budućnost kluba”.

Smatrate da su se šampionske kockice konačno sklopile?

“Jasno je da se u našoj zemlji vrednuje jedino titula i vreme je da je osvojimo. Imamo sve uslove, to je dobro poznato, a pogodilo se i da se ambicije novih igrača poklapaju sa ambicijama kluba i zato sam optimista. Imamo naš sistem rada, na početku je potrebno strpljenje, a kako vreme bude odmicalo, sigurno je da ćemo biti sve bolji. Takav je bio slučaj i u minule dve sezone, pa nećemo odstupati od sistema. Svakako će naši navijači igrati veliku ulogu u potencijalnim uspesima. Prošle sezone su nas podržavali i igrali smo pred gotovo punom velikom salom Spensa, pa se nadam da će tako biti i ove sezone jer zajedno možemo do ispunjenja snova”.

Da li će kvalitet naše lige biti slabiji nego minule sezone?

“Otišlo je dosta igrača u inostranstvo, ali to ne mora da znači da će liga biti slabija. Većina ekipa do sada nije kompletirala sastave i treba sačekati prvenstvo za preciznija predviđanja. Sigurno je da će ponovo Zvezda, Partizan i Novi Pazar imati velike ambicije, ali ne treba zaboraviti ni ekipe koje vrebaju svoju šansu,tu pre svih mislim na Klek. Biće dosta iznenađenja, u to sam uveren, ali isto tako očekujem kvalitetnu odbojku u halama širom Srbiji”, istakao je šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Strahinja Kozić.

Fizika pa uigravanje

Vojvodine je sada na dvonedeljnim pripremama u Bugarskoj.

“Dve nedelje bićemo i Dobruđi gde će glavni akcenat biti na fizičkoj spremi jer nam treba dobra baza za igranje na četiri fronta. Između ostalog, želimo da se ekipa upozna i sjedini, a to se najbolje uradi na pripremama ovog tipa. Planiramo i prve pripremne utakmice ovde, najverovatnije s domaćinom i ekipom rumunske Konstance, ali to još nije sigurno. Po povratku u Novi Sad nas očekuju mečevi i uigravanje pa početak sezone”, rekao je Kozić.

Gavrančić umesto Osmankača

Pripreme Novosađana propustiće prvi Kozićev pomoćnik Neyad Osmankač zbog obaveza sa seniorksom reprezentacijom Srbije, koju u oktobru očekuje Evropsko prvenstvo. Osmankačevo mesto u toku priprema zauzeće Siniša Gavrančić trener juniorskog pogona.

Autor: Dnevnik
Foto: okvojvodina.org