Početna Sport Kuglaši Vojvodine na korak od titule

Kuglaši Vojvodine na korak od titule

0

Kuglaši Vojvodine savladali su na gostovanju Partizan, rezultatom 6:2 (3593:3681), u 14. kolu Superlige Srbije.

U prvom bloku, viđen je pravi kuglaški klasik između dvojice igrača koji su po prosecima u dosadašnjem toku sezone najbolji u svojim ekipama, Matijaša i Baranja. U ključnim momentima njihovog duela, Baranj je pokazao zašto se smatra pre svega igračem sa velikim iskustvom i uspeo je ekipi da donese prvi igrački poen.

Juhas je krenuo silovito u prvom setu, ali se Jovanović u nastavku razigrao i Juhas je morao da traži igrački bod u poslednjem setu (gubio je 2:1 u setovima), što je i uspeo nakon odlično odigranog četvrtog seta.

U drugi blok ušlo se sa 0:2 u korist Vojvodine i neznatne razlike u oborenim čunjevima. Rac je svoje mesto nakon trećeg seta ustupio Reloti, gde je on svoju priliku iskoristio na najbolji mogući način. Ušao je bez probnih hitaca i dobio poslednji set protiv Trkulje, te direktno uticao da se u treći blok uđe sa pozitivnom razlikom u čunjevima.

Simonović je do trećeg seta vodio neizvestan duel sa Vojnovićem gde je Vojnović osvojio drugi set, okrenuo čunjeve u svoju korist ali je Simonović ekspresno uzvratio brejk Vojnoviću u trećem setu, i u četvrtom mirno priveo duel kraju za novi igrački poen.

Kao i u utakmici protiv Beograda na Banjici, treći par činili su Kresović i Gajin koji su i po drugi put na ovoj kuglani odigrali motivisano, zrelo i sigurno, i u ranoj fazi trećeg bloka u potpunosti otklonili dileme oko pobednika ovog meča. Upravo je Gajin bio igrač utakmice sa 651 oborenih čunjeva.

U narednom kolu, koje se igra 1. marta, Vojvodina će ugostiti drugoplasirani Metalac, a pobedom protiv njih osvajanje titule prvaka Srbije bilo bi gotovo izvesno.

Izvor: 021
Foto: Pixabay