Početna Sport Kuglaši Vojvodine srušili i aktuelnog prvaka države

Kuglaši Vojvodine srušili i aktuelnog prvaka države

0

Kuglaši Vojvodine slavili su u derbi susretu petog kola Superlige, pošto su na domaćem terenu na Spensu savladali Partizan sa 5:3 (3296:3278).

Aktuelni prvak i osvajač kupa, Partizan, u Novi Sad je došao na gostovanje timu koji je upisao jedan poraz u dosadašnjem toku prvenstva i to posle prekinutog meča, pa su crno-beli bili svesni da susret neće biti niti malo lak. U ovom derbiju najviše se istakao Čongor Baranj, koji je sa oborenih 595 čunjeva proglašen za igrača utakmice.

U prvom bloku duel Baranja i Matijaša bio je najkvalitetniji susret na utakmici dva tima. Oba kuglaša su ostvarila najbolje rezultate u svojim ekipama, ali je u završnom setu više koncentracije imao odlični Baranj, koji je uzeo poslednji set i sa 2:2 osvojio igrački poen na konto više oborenih čunjeva.

Veoma zanimljiv duel igrao se između Dragana Gajina i Dalibora Popova. Gajin je pokazao da nije igrač koji odustaje, nadoknadio je 0:2 i minus u čunjevima, pa je i on doneo igrački poen Vojvodini nakon 2:2 u setovima, a na konto više oborenih čunjeva. Upravo dvojac koji je nastupio za Vošu u prvom bloku, Baranj i Gajin, jesu jedini igrači u timu crveno-belih koji su u pet odigranih kola osvojili isto toliko igračkih poena za svoj tim.

Partizan je uzvratio u drugom bloku. Za Vošu ga je otvorio Kurjakov, koji nije uspeo da iskoristi nešto slabiji start Kevrešana. Kurjakova, posle dva odigrana seta, menja Vraneš, koji je nakon trećeg seta primorao vođu gostiju da napravi izmenu, pa umesto Kevrešana, kuglu uzima iskusni Jovanović, što se pokazalo kao dobra strateška odluka. Zaigrao je Jovanović dobro, Vraneš je pružio nešto slabiju partiju u odnosu na treći set, pa su Beograđani mogli da upišu prvi igrački poen u ovom susretu.

Do drugog igračkog poena Partizan je došao tako što se Trkulja vratio sa 0:2 na 2:2 u setovima, a igrački poen je došao zahvaljujući prednosti od četiri čunja prednosti.

U trećem bloku igrali su Juhas protiv Jovetića i Kresović protiv Vojnovića. Duel Juhasa i Jovetića doneo je iznenađenje, s obziroma da je igrač crno-belih izgubio igrački poen sa 4:0 u setovima. Ovo je iznenadilo igrače i publiku na Spensu, s obzirom na to da je Jovetić jedan od najstabilnijih igrača Superlige već godinama unazad.

Kresović i Vojnović smenjivali su se u vođstvu do pred sam kraj duela, ali je Vojnović imao bolje situacije u poslednjem čišćenju i na taj način je doneo treći igrački poen za treću pobedu Vojvodine u šampionatu.

“Dva vredna boda dodata su na naš konto i posle pet odigranih kola delimo prvo mesto sa ekipom Spartaka sa po četiri pobede i jednim porazom. Dva važna boda se nalaze u crveno belom džepu i ekipa se okreće novim izazovima”, poručuju u novosadskom klubu.

U narednom kolu, 27. oktobra, Vojvodina gostuje Metalcu, trenutno četvrtoplasiranom timu lige.

Izvor: 021
Foto: Pixabay