Početna Sport Kuglašima i kuglašicama Vojvodine titule jesenjeg prvaka

Kuglašima i kuglašicama Vojvodine titule jesenjeg prvaka

0

Kuglaši i kuglašice Vojvodine odličnim partijama u prvom delu sezone zasluženo su došli do titule jesenjeg prvaka Srbije.

Kuglaši Vojvodine igrali su u ovoj polusezoni odlično. Čongor Baranj, Saša Juhas, Boris Relota, Slobodan Simonović, Zdravko Kresović, Dragan Gajić, Milan Vraneš svojim partijama su obezbedili da Voša u drugi deo sezone ulazi sa čeone pozicije.

“Bilans od sedam pobeda i dva poraza, uprava kluba označava kao veoma uspešnu polusezonu. Nakon plasmana u Super ligu, u prvoj polusezoni iste nismo mogli poželeti lepši povratak u superligaško društvo. Sloga, zajedništvo, strpljenje su pojmovi koji krase ovaj kolektiv, pojmovi koji u ključnim momentima utakmica donesu prevagu”, poručuju u klubu.

Iako je na “snazi” pauza u prvenstvu, prema kalendaru takmičenja kuglaši Vojvodine odigraće prvo kolo prolećnog dela prvenstva 14. decembra, u kuglani “Banjica”, protiv Beograda, dok se prolećni deo prvenstva posle pauze i zvanično nastavlja 19. Januara 2020 godine.

U međuvremenu, Voša kreće i u pohod na trofej Kupa Srbije, koji je započela ubedljivom pobedom nad Slobodom rezultatom 8:0 (3574:3212).

Kada su u pitanju kuglašice Vojvodine, one se sa bilansom od sedam pobeda i jednim porazom nalaze na prvom mestu domaćeg šampionata, odmah ispred Alimente iz Novog Sada.

Izvor: 021
Foto: Pixabay